Několik pravidel používání myčky, které platí bez výhrady

 Dům 
21. října 2019 15:23 / Marie Popelková
  3
📷
5 fotografií v galerii
Využijte vaši myčku na maximum Depositphotos
Ze všech spotřebičů, ať už velkých nebo malých, vyvolává myčka nejvíc rozporů v rodině a mezi spolubydlícími. Třeba proto, že váš partner říká, že nádobí do myčky neukládáte správně nebo proto, že vaše náctileté dítě trvá na tom, aby se dovnitř daly všechny nože. Je na čase to rozseknout jednou provždy.

Zde je několik pravidel, které platí bez výhrady, i když někteří nad nimi možná budou chtít debatovat. Tím, že děláte něco jinak, než se má, plýtváte vodou, časem, elektřinou nebo čisticím prostředkem. Naučte se, jak myčku používat správně a efektivně.

Existuje správný způsob, jak myčku naložit

Nejspíš největší hádky vznikají, když někdo někoho obviní, že uložil nádobí do myčky špatně. Všichni máme svoji metodu, ale opravdu existuje ta jedna správná, která je většinou vysvětlená v manuálu. Všeobecně byste měli talíře ukládat jedním směrem a dávat si pozor, abyste neblokovali čistící rameno. Všechno ostatní najdete v manuálu.

Musíte ji čistit

Ano, musíte čistit zařízení, které je k tomu, aby čistilo jiné věci. Přinejmenším byste se mohli zbavit alespoň kousků jídla zachycených u odtoku, ale několikrát ročně byste se měli pustit do hlubšího vydrhnutí.

Některé věci dovnitř nepatří

Na spoustě moderních nožů a hrnců najdeme štítek, který říká, že nádobí nepatří do myčky. I v tom případě je v ní můžete párkrát za čas umýt. Nedělejte to ale každý večer ani každý týden. Zbytečně si pomůcky poškodíte. Vždycky, když si nejste jistí, umyjte nádobí v ruce.

Jiné překvapivé věci naopak v myčce umýt můžete

I když myčku většinou používáte na nádobí, existuje spousta dalších věcí, které v ní lze vyčistit. Mohou to být například police z lednice nebo dokonce části vysavače. Nenechte se omezovat názvem spotřebiče. Zde je několik nápadů, k čemu lze myčku využít.

Ocet myčce ulehčí práci

Nemusíte utrácet peníze za dodatečné přípravky, které slouží k oplachování, stačí použít ocet, obzvláště pokud se chcete zbavit usazených skvrn. Umístěte do horní poličky misku, nalejte do ní ocet a zapněte jako vždycky.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008