Pobíhají vám v koupelně rybenky? Zjistěte, jak se jich co nejdříve zbavit

 Ostatní 
18. listopadu 2019 15:44 / Eva Vogelová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Nastražte na rybenky past Depositphotos
Rybenky mají rády vlhko, tmu a teplo. Z toho důvodu se jim daří nejlépe v koupelně, na toaletě nebo ještě v kuchyni. Živí se cukrem, moukou či papírem. Vydrží až několik měsíců bez potravy, což pro vás patrně není pozitivní. Dobrá zpráva však je, že se můžete rybenek zbavit.

Rybenky potkáte nejčastěji v noci, když zrovna jdete na záchod. Není na ně moc příjemný pohled, takže byste se jich jistě rádi zbavili. Kromě toho, že vypadají ošklivě, vám však v domácnosti vůbec ničím neškodí, ale naopak prospívají. Živí se totiž roztoči, které se nacházejí v prachu. Dobře tedy zvažte, zda se jich opravdu chcete zbavit. Pokud ano, inspirujte se následujícími tipy, jak je zlikvidovat.

Důkladně koupelnu ukliďte a dejte v ní do pořádku všechny nedostatky

Rybenky mají rády vlhkost, takže byste měli dbát na to, aby jí bylo v koupelně co nejméně. Rády se stěhují tam, kde bují plíseň. Umyjte veškeré rohy a spáry. Vždy vytřete všechny povrchy včetně podlahy do sucha. Zahoďte rohožky, nebo je každý den vyklepávejte a důkladně vysušte. Tam se často rády schovávají. Zalepte všelijaké praskliny, kde by mohly mít rybenky útočiště.

Pořiďte si sušené levandule

Zkuste nejdříve vyhnat hmyz pomocí aromatické vůně. Rybenky nesnášejí levandule. Sežeňte si je sušené a rozmístěte na různých místech v koupelně, kuchyni či toaletě. Jde o neinvazivní způsob, jak se rybenek zbavit, protože samy utečou. Navíc budete mít provoněnou domácnost.

Chyťte je do pasti

Může se stát, že vůně levandulí nevyžene všechny rybenky. V tom případě na ně nastražte past. Nastrouhejte několik brambor a položte je na papír. Rozmístěte je různě po místnosti, aby měly rybenky šanci na brambory narazit.

Přes noc se do nich rybenky zahrabou a vy je ráno se všemi brambory jednoduše vyhodíte. Tento proces opakujte raději ještě dvakrát, může se stát, že se všechny rybenky hned na první pokus do brambor nechytí.

Chemické prostředky

Pokud vám nepomohou výše zmíněné tipy, nezbyde vám nic jiného, než sáhnout po chemických prostředcích. Ty vám rybenky spolehlivě vyhubí. Najdete je ve specializovaných obchodech či na internetu. Dále čtěte: Zjistěte, jak v koupelně předcházet nežádoucím plísním.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47