Nechcete vyhazovat staré knihy? Vytvořte si z nich krásné věci

 Dílna 
21. listopadu 2019 17:22 / Eva Vogelová
  4
📷
8 fotografií v galerii
Ze staré knihy si můžete vytvořit třeba rámeček na fotky Pinterest
Máte doma staré knihy, které už patrně nikdy nebudete číst a akorát se vám na ně práší? Málokdo chce nepoužívané knihy vyhodit. Pochopitelně by to byla škoda. Můžete si z nich vyrobit předměty, které se vám budou hodit. Inspirujte se.

Staré knihy patrně moc lidí nesbírá, ale stejně má nějaké většina z nich doma schované. Není nutné, abyste měli ve skříních nepoužívané věci. Knihy vám mohou ještě posloužit, když si z nich vyrobíte praktické předměty.

Rámečky na fotku

Vystavujete si rádi rodinné fotky, ale nemáte je v hezkých rámečcích? Vytrhejte z knih listy a polepte jimi rámečky. Pokud chcete být originální, můžete si z knih vystřihnout větu, která bude vystihovat vaši fotografii a nalepte ji k ní.

Pokud máte přebytek fotek, ale žádné rámečky, využijte staré knihy. Doprostřed obálky nalepte fotografii, kterou můžete vyzdobit různými dekoracemi. Výhoda knihy je, že ji můžete rozevřít a bude vám na poličce pevně stát.

Krabička na důležité věci

Krabička na důležité věci se hodí každému. Když svoje potřebné předměty dáváte pokaždé jinam, často je nemůžete najít. Vyhraňte si pro doklady, šperky nebo důležité dokumenty jedno speciální místo. Můžete si ho udělat ze staré knihy.

Nejprve přilepte všechny listy v knize k sobě. Zatižte je třeba další knihou a vyčkejte, až lepidlo důkladně zaschne. Poté otevřete přední stranu knihy a ze slepených listů vyřízněte libovolně velký obdélník tak, aby se do něj vešlo vše potřebné.

Na menší věci si vyřežte více otvorů a krabička je hotová. Dejte do ní své důležité předměty a zavažte ji třeba stuhou či na ni nalepte nějaké dekorace, aby vypadala hezky. Vytvořenou krabičku si dejte na místo, kde ji vždycky najdete.

Stojan na lampu

Chcete si dát vedle postele malou lampičku, ale nemáte na ni stolek? To můžete jednoduše vyřešit, když máte doma staré knihy, které už nebudete číst. Udělejte si z knih komín. Položit je na sebe můžete buď upraveně, či ledabyle. Záleží to jen na vás. Knihy k sobě dohromady slepte.

Pokud se vám nelíbí, že jsou knihy různobarevné, můžete komín z knih přetřít jednou barvou a lakem. Nechte je zaschnout a stoleček na lampu máte hotový. Vytvořte si ještě další stolek, který vám bude sloužit jako dekorace a budete na něj moci položit cokoliv. Pokud jste vášniví čtenáři, vyrobte si do knih originální záložku.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve