Ložnicové trendy, které už vyšly z módy. Čeho se při zařizování ložnice vyvarovat?

 Dům 
10. prosince 2019 15:40 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Nejdůležitější je útulnost a pohodlí Depositphotos
Stejně jako v módě, trendy týkající se interiéru přicházejí a odcházejí. To platí i pro ložnici. Pokud si nejste jistí, co je ještě populární a co už je dávno out, jste na správném místě. Vybrali jsme několik věcí, kterých byste se měli při zařizování moderní ložnice vyvarovat.

Zde je několik ložnicových trendů, které už jsou příliš ohrané. Jestli vás nenapadá, čím je nahradit, pomůžeme vám i s tím.

Všechno v bílé 

I když byla doba, kdy byla jednoduchost a čistota bílých prostěradel a povlečení v kurzu, lidé v poslední době inklinují spíše k barvám. Pro zařízení ložnice platí: více je více. Vídáme vrstvený vzhled, který se skládá z několika různých materiálů, vzorů a barev. Takže vám nemusí být líto zbavit se starého bílého povlečení a pořídit si místo něj nějaké v zábavnějších barvách. Všechno můžete doladit přidáním několika polštářků v jemnějších barvách stejného odstínu, jako je povlečení. 

Motivační nápisy

Nápisy vyšité na polštářích nebo zarámované a pověšené na zdech, které jste mohli vidět u přátel v ložnici nebo v časopisech, už ve skutečnosti dávno vyšly z módy. Abstraktní obrázky, grafiky a slogany nahradil většinou jeden rozměrný obraz nebo fotka, která pokrývá většinu zdi. 

Průmyslové prvky

Cement, odhalené cihly, keramické dlaždičky se dříve braly jako šik materiály do ložnice. V současnosti lidé volí spíše pohodlí před vzhledem, který by působil příliš sterilně. Našlapovat na studený, tvrdý povrch není moc příjemné. Pořiďte si raději dřevěnou podlahu, koberec pokrývající celou plochu podlahy, nebo aspoň nějaký menší. 

Příliš mnoho technologie

Dříve byla plochá televize zavěšená na stěně v ložnici znakem luxusu. V poslední době si lidé chtějí v ložnici od technologie spíše odpočinout. Namísto ní jsou v oblibě předměty, které nám umožňují relaxovat, jako jsou solné lampy a svíčky s aromatickými oleji. Důležité je, abyste se v ložnici cítili útulně a uvolněně.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod