Oživte svou domácnost betonem. Vyrobte si úžasné svícny

 Dílna 
14. prosince 2019 11:20 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Beton působí v interiéru velice moderně Pinterest
Beton je letos IN. Proto se jej nebojte a vyrobte si originální betonové svícny.

Beton je především levný a dobře zpracovatelný materiál. A rozhodně není pravda, že patří jenom na stavbu. Je to i skvělý pomocník na poli designu a DIY projektů. Z betonu si totiž můžete vyrobit prakticky cokoliv, co vás napadne. Oblíbené jsou květináče,  podtácky, zarážky, šperky, a také svícny. Právě jejich výrobu vám teď představíme.

Betonové svícny

K výrobě betonového svícnu nepotřebujete prakticky nic víc než kelímky od jogurtu. A také betonovou směs, kterou lze koupit v hobby marketu nebo na internetu.

Dále si připravte

  • misku
  • vodu
  • igelitový ubrus
  • barvu
  • štětec

Postup

Nejprve si na stůl dejte igelitový ubrus, abyste ochránili váš nábytek. Pak si připravte beton, který si rozmíchejte podle návodu v nějaké misce. Jeho konzistence by měla být asi jako hustší kaše, která dokáže obalit stěnu misky. Pak už je to jednoduché. Směs nalijte asi do poloviny kelímku od jogurtu či jiné formy, vezměte druhý menší kelímek, který vtlačíte do prvního kelímku. Beton, který vyteče ven, prostě odstraňte. Vše nechejte schnout. Počítejte s tím, že to potrvá zhruba den.

Hra s barvami

Jakmile je beton tvrdý, odstraňte kelímek. Svíce nechejte buď v jeho surové podobě nebo jej můžete dodekorovat barvami. Pro tento účel nemusíte shánět žádnou speciální barvu, protože na hobby betonu budou držet všechny dostupné krycí barvy, které jsou ředitelné vodou. Jakmile máte hotovo, už stačí vložit svíčku a zapálit ji. Zbylý beton nevyhazujte. Můžete si z něj vyrobit krásné květináče na zahradu nebo terasu. Jak na to, jsme psali zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve