Aspirin není jen lék, ale i významný pomocník v domácnosti

 Ostatní 
19. ledna 2020 16:44 / Eva Vogelová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Aspirin má široké využití  Depositphotos
Aspirin má poměrně bohatou historii. Byl vynalezen před více než sto lety. Najdete jej patrně v každé lékárně. Velké množství lidí jej používá na utlumení bolestí. Pokud máte doma prošlý aspirin, můžete jej v domácnosti využít různými způsoby.

Aspirin pomáhá utlumovat různé bolesti. Mnozí jej hojně využívají na bolesti hlavy, svalů, kloubů, zad či zubů. Zabírá i během nachlazení a na menstruační bolesti. Dokáže ulevit od horečky. Možná už tak máte pocit, že jde o zázračný výrobek, ale brzy se dozvíte, že toho dokáže ještě mnohem víc. Zjistěte, s čím vším vám pomůže.

Lupy

Aspirin má dobré výsledky i v péči o tělo. Trápí vás lupy a žádný šampon vám v boji s nimi nepomáhá? V tom případě vyzkoušejte aspirin. Rozdrťte zhruba tři až čtyři tablety léčiva a smíchejte je v nádobě s trochou šamponu.

Následně si směs důkladně vetřete do vlasů. Nechte ji tam působit zhruba pět minut. Nakonec si hlavu opláchněte a umyjte ještě jednou klasickým šamponem.

Skvrny od potu  

Zpotit se i v zimě není nic obtížného. Stačí, když někam spěcháte a máte na sobě hodně vrstev. Velmi rychle se zpotíte i u cvičení. Pot zanechává zejména na tričkách ošklivé skvrny. Pokud se vám nedaří je dostat pryč běžnými způsoby, vyzkoušejte aspirin.

Nejdříve si nachystejte větší nádobu, ve které rozdrtíte čtyři až pět pilulek aspirinu. Zalijte je zhruba litrem vody a směs důkladně rozmíchejte. Následně do ní ponořte oblečení na tři a půl hodiny. Nakonec oblečení vyperte ještě v pračce.

Akné

Trápí vás akné? Zkuste na něj použít aspirin. Rozdrťte dvě až tři tabletky a smíchejte je zhruba se třemi lžičkami vody. Roztok důkladně zamíchejte, dokud se vám z něj nevytvoří kašička. Směs naneste na akné. Aspirin nechte působit několik minut a následně jej opláchněte. Proces opakujte ideálně každý den. Po dvou týdnech byste měli vidět zlepšení.

Vodní kámen

Nemáte po ruce žádný přípravek, se kterým byste se zbavili vodního kamene? V tom případě sáhněte po aspirinu. Rozdrťte pilulku v třech lžících vody. Do směsi přidejte trochu octa či jedlé sody. Roztok důkladně promíchejte. Namočte do něj hadřík, se kterým umyjete povrchy s vodním kamenem.

Roztok si můžete nalít i do rozprašovače a postříkat s ním znečištěná místa. Nechte jej tam několik minut působit a nakonec pouze setřete. Dále čtěte: Jak se vypořádat s připáleným mlékem?

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve