Za koženou sedačku si připlatíte, má ale své nesporné výhody

 Dům 
18. ledna 2020 14:06 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Kožená sedací souprava dodá vašemu domovu šmrnc Depositphotos
Vzhled každého obývacího pokoje dělá z velké části sedačka. Luxus vašemu domovu dodá kožená sedačka. I když si za ni připlatíte, je odolná, má dlouho životnost a není náročná na údržbu.

Sedacích souprav je celá řada. Rozhodně ale neuděláte chybu s koženou sedačkou, která bude vypadat ve vašem bytě nebo domě luxusně. Počítejte ale s počáteční vyšší cenou oproti klasickým látkovým sedačkám. Dáte desítky tisíc korun.

Hygienicky nezávadné

Kožené sedačky jsou odolné a nenáročné na údržbu a také hygienicky nezávadné. Sedačka z pravé kůže poslouží mnoho let. Najdete různé možnosti od menších sedaček jako dvojsedadla, ale i trojsedadla nebo větší sedačky.

I když se budete o koženou sedačku pravidelně starat, tolik se neunavíte, protože to není nic náročného. Nejdůležitější je kůži ihned po nákupu naimpregnovat. Procedura by se měla opakovat zhruba jednou za rok. Díky impregnaci bude čištění skvrn jednodušší. Potom už stačí jednou za čas umýt sedačku vlhkým hadrem.

Další výhodou je, že umyjete téměř každou skvrnu. Pokud se na koženou sedačku vylije tekutina, setřete ji a sedačku vysušte. Pokud ale například dítě popíše sedačku fixkou, je lepší na čištění zavolat přímo odborníka.

Kvalitní kůže vypadá elegantně, ale počítejte také s tím, že se na ní podepíše čas. Dejte si také pozor na ostré předměty, které by ji mohly poškodit. Patří mezi ně například zipy na kalhotách a podobné věci, které by mohly o sedačku zavadit a roztrhnout ji nebo rozříznout.

Mechanické poškození

Nevýhodou je, že pokud už se sedačka mechanicky poškodí, oprava a výměna je náročnější než u obyčejné látkové sedačky. Mínusem je i vyšší pořizovací cena, která už ale není tak špatná s ohledem na dlouhou životnost sedačky.

Existuje několik mýtů jako například to, že se na kožené sedačce člověk potí a lepí. Pokud si koupíte sedačku v pravé kůži, nemusíte se toho bát. Neprodyšnost je problémem sedaček, které jsou z umělých kůží. K dostání jsou pak za nižší cenu. U kvalitních kožených sedaček se používají barviva, díky kterým povrch dýchá a ani po delším čase se nezačne loupat. Čeho se vyvarovat při zařizování obývacího pokoje, jsme psali zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47