Čarujte s balonkem. Vyrobte si jednoduchou vázičku

 Dílna 
24. ledna 2020 14:31 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
I z obyčejné skleničky se dá vyčarovat krásná dekorace Archiv
Zažil to asi někdy každý, kdo dostal drobnou kytičku. Najít pro ni správnou malou vázu totiž bývá problém. Tomu je konec! Jednoduchým trikem proměňte skleničku v malou vázičku.

Nafukovací balonky jsou obvykle součástí každé oslavy či párty. Takže zcela běžně se najdou v mnoha domácnostech. Často se využívají jenom pro tyto příležitosti. Proč je ale nechat zbytečně povalovat ve skříni, když je snadno můžete použít i pro jiné dekorativní účely? Třeba při výrobě netradičních váziček na květiny. 

Skleničkový návlek

Vytvořte z obyčejné skleničky dekorativní prvek. Jednoduše odstřihněte náústek. Balonek pak opatrně navlékněte na skleničku třeba od jogurtu či přesnídávky. Snažte se při navlékání pomalu vyfukovat vzduch z balonku. Zbývající zúženou část balonku vtlačte dovnitř. Získáte tím otvor, který se výborně hodí i pro jediný květ. Ten vám bude v balonku báječně držet a nebude padat ke stěně sklenice.

Půl na půl

Pokud máte doma malou vázičku, ale potřebujete ji pouze přikrášlit, odstřihněte z balonku celou jeho zúženou část a navlečte do něj sklenici. Ale jenom z části. Pro zvláštní efekt nechejte kousek vázy průhlednou. Tuto vychytávku můžete použít i jako rozlišovač na obyčejné skleničky na pití v případě, že čekáte více hostů. Každý z nich pak bude mít svou barevnou skleničku. Pokud budete používat k dekorování místností balonky, prozradíme vám fígl, díky němuž je můžete nafouknout bez náročného foukání. Více na toto téma jsme psali zde.

Barevná zkumavka

Velmi netradiční dekorace dosáhnete tak, že balonek navléknete pouze na hrdlo sklenice a zbytek balonku vtlačíte dovnitř. Jakmile do balonku vpustíte vodu, získáte tím krásnou a efektivní barevnou zkumavku, která zaujme každého na první pohled.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod