Kryty radiátoru zútulní pokoje, jsou užitečné a zvýší bezpečnost

 Dům 
16. února 2020 14:41 / Veronika Prášilová
  0
📷
8 fotografií v galerii
V moderních interiérech je krytí radiátorů téměř nutností Depositphotos
Klasické radiátory jsou stále jedněmi z nejčastějších topidel v našich domácnostech. I když už často nejsou žebrované, stále nejde o žádnou designovou hitparádu. Přitom zakrýt nevzhledná topná tělesa není nikterak nákladné ani časově náročné. Podívejte se s námi, jak lze radiátory jednoduše a zároveň účelně skrýt.

Pokud vám kutilství není cizí, bude vám stačit základní nářadí a pár nápadů, které si můžete libovolně upravit a přizpůsobit.

Vzduch musí proudit

Radiátory lze chytře schovat a získat přitom jak designovou podívanou, tak užitečný kus nábytku, a navíc pomůžete ochránit děti před zraněním prstů nebo popálením. Když začnete přemýšlet o vhodném krytu, mějte na paměti, že kolem topení musí proudit vzduch, tedy že minimálně nad topným tělesem a u země musí být průduchy.

Užitečné dřevěné palety

Z nepotřebných palet lze vyrobit opravdu kde co. Šikovný kutil je může použít i na zakrytí tělesa radiátoru, jak můžete vidět v naší fotogalerii pod článkem. Budete-li je používat na chatě, můžete palety ponechat bez velkých úprav, do bytu je nalakujte nebo namořte. Máte-li děti, finální úpravu krytu topení do jejich pokoje můžete nechat na nich. Čtěte také: Čištění radiátoru nemusí být těžká dřina. Známe triky, jak na to.

Kryty s přidanou hodnotou

Kryt radiátoru může zároveň sloužit jiným užitečným účelům, například jako lavička pod oknem, ze které budete mít skvělý výhled a při lenošení pocítíte i příjemné teplo. Nad topením může být i stůl, opět s průduchy. Máte-li v daném prostoru málo místa, může jít třeba jen o méně hluboký stolek, například kosmetický.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47