Od zamlžených brýlí pod rouškou pomůže mýdlo či pěna na holení

 Ostatní 
28. března 2020 16:26 / Šárka Sokolská
  0
📷
5 fotografií v galerii
Rouška i brýle by měly být dnes součástí každodenního života Internet
Také se vám zamlžují brýle kdykoliv si nasadíte roušku nebo respirátor? Než vyjdete příště ven, zkuste těchto pár triků proti zamlžování.

Bez roušky nebo respirátoru to prostě dnes nejde. Stejně tak bychom kamkoliv, kde narazíme na větší počet lidí, měli nosit i ochranné brýle. Jakékoli brýle mohou totiž částečně eliminovat přímý zásah kapének, v nichž je i obávaný koronavirus. Jenomže v souvislosti s tím se objevuje jeden problém. Sklad se často zamlžují. Jak tedy tomu zabránit? Pomocníky najdete doma. 

Zkontrolujte těsnost

Správně ušitá rouška by vám měla dobře sedět. Tedy obepínat váš nos tak, aby z pod ní neutíkal žádný vzduch. Tomu můžete předejít, pokud si do horního okraje všijete kousek plochého drátku nebo spony. Například takové, kterou najdete na baleném pečivu. Díky tomu si můžete roušku dobře vytvarovat kolem nosu. Ideální také je, pokud si roušku nasadíte prakticky až k očím a teprve na ni posadíte brýle. Když ani to nepomůže, jděte do koupelny. Tam totiž najdete skvělé pomocníky proti zamlžování.

Obyčejné mýdlo

Pokud se vám doma povaluje někde zapomenutý kousek tuhého mýdla, nevyhazujte jej. Díky němu se totiž můžete zbavit problému se zamlžováním skel brýlí. Stačí jej kousek nanést na přední i zadní sklo a pečlivě rozetřít měkým hadříkem. 

Gel na holení

Mlžení skel dokáže zabránit i obyčejný gel nebo pěna na holení. Stačí ji nanést na skla i plasty, rozetřít a nakonec pořádně vyleštit. Díky tomu se na sklech utvoří takový neviditelný ochranný film.

Dezinfikujte i brýle

Bohužel, brýle vás sice ochrání, ale i na plasty se chytají různé nečisoty, včetně virů. Například koronavirus dokáže na plastu přežít i několik dnů. Proto byste měli po příchodu domů dezinfikovat nejenom své ruce, ale také brýle. Omyjte je teplou vodou s přídavkem obyčejného nebo dezinfekčního mýdla a následně je osušte papírovou utěrkou. Na plastové části můžete použít i dezinfekční gel na ruce. Ten si snadno můžete při jeho nedostatku v obchodě vyrobit i sami. Jak na to, jsme psali zde.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008