Posbírejte doma liché ponožky a vytvořte z nich roztomilé velikonoční zajíčky

 Dílna 
02. dubna 2020 13:25 / Marie Popelková
  0
📷
5 fotografií v galerii
K velikonoční výzdobě se budou zajíčci hodit Pinterest
Problém se ztrácejícími se ponožkami při praní řeší zřejmě nejedna domácnost. Pokud liché ponožky schováváte v naději, že jednou objevíte zbylou do páru, máme pro vás jeden nápad. Obětujte pár lichých ponožek k výrobě roztomilé velikonoční dekorace.

Z obyčejné ponožky lze docela snadno vykouzlit milou jarní dekoraci v podobě zajíčka. Dobrou zprávou je, že se do jeho výroby mohou směle pustit i méně zruční lidé, obejdete se totiž bez šití a postup je tak snadný, že zajíčka zvládne vytvořit i dítě. Navíc k tvoření budete potřebovat jen pár věcí, které s největší pravděpodobností máte běžně doma.

Co budete potřebovat

  • ponožky
  • provázek
  • nůžky
  • rýži
  • fixu nebo bavlnku

Ponožkový zajíček

Pokud máte vše potřebné po ruce, můžete se pustit do práce. Nejprve si vezměte ponožku, nasypejte do ní suchou rýži, nahoře ponechejte pár centimetrů místa a pevně svažte provázkem. Rýže by mělo být v ponožce tak akorát, ani ne moc, ani málo. Teď bude třeba vzniklý ponožkový pytlíček zavázat provázkem ještě uprostřed, aby vám vznikly dvě koule nad sebou. Pokud máte uvnitř příliš moc rýže, můžete jí trochu odsypat, v opačném případě zase dosypat.

V tuto chvíli je zajíček prakticky hotový a stačí dodělat pár detailů. Oči a čumáček můžete zajíčkovi namalovat pomocí fixy, nebo obojí vyšijte jehlou a bavlnkou. Horní konec v podobě střapce rozstřihněte tak, aby vám vznikla dvě zaječí ouška. Kolem krčku uvažte pěknou mašličku a máte hotovo.

Barevné variace

Co se týká barvy, záleží na tom, jaké ponožky doma najdete, případně jaký odstín vám bude ladit k interiéru. Šedá je univerzální, ale dobře vypadají zajíčci i z černé, bílé, růžové či vzorované ponožky.

Zajíčka můžete nechat jen tak stát, ale stejným způsobem lze vytvořit i zajíčka ležícího. Na zadečku pak můžete uvázat ještě malý kousek, který nahradí kulatý zaječí ocásek. Výsledek pak bude dokonalý. Nápady na jarní a velikonoční dekorace v truhlíku najdete v našem článku zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47