Sezonní zelenina a ovoce jsou pro vašeho psa velmi prospěšné

 Mazlíčci 
02. června 2020 09:15 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Psi mají zeleninu a ovoce rádi Depositphotos
Ať už pěstujete sami na zahradě, nebo nakupujete na místním farmářském trhu, možná by vás zajímalo, zda určité sezonní ovoce a zelenina mohou být pro vašeho psa přínosem. Jak se ukázalo, je jich hned několik!

Pojďme se tedy podívat na několik druhů ovoce a zeleniny, které nabízejí spoustu zdraví pro vašeho čtyřnohého mazlíčka.

Jarní chřest

Stejně jako je zdravý pro nás, je chřest dobrý i pro vašeho psa. Nabízejte ho syrový, nakrájený na křupavé kousky, aby váš psí společník získal trochu více draslíku, folátu a železa a některé důležité vitaminy. Nicméně pozor. Nepoživatelná část rostliny chřestu je pro psy toxická, takže mu dávejte jen ty části, které sami jíte.

Čerstvý špenát

Špenát je jednou z mála plodin, která dobře roste i v chladnějším počasí. Železo ve špenátu je dobré pro vašeho psa stejně jako pro vás. Když si připravujete salát, nechte psa ochutnat několik listů syrového špenátu, nebo mu jej orestujte a zamíchejte do jeho běžného jídla.

Letní borůvky

Je pravda, že borůvky lze koupit po celý rok. Ale ve skutečnosti je to sezonní potravina, a tak by také měla být konzumována. Psi borůvky milují a někteří si je dokáží v lese otrhat rovnou z keříku. Borůvky jsou plné antioxidantů, které vám a vašemu mazlíčkovi pomohou podpořit zdraví.

Meloun

Psi by neměli konzumovat cukr, ale takový vodní meloun je příjemná pochoutka na horký den, zejména pokud svému psovi pár kousků vychladíte předtím, než mu meloun naservírujete.

Dýně na podzim

Dýně jsou velmi dobré pro psy, zejména pro ty, kteří mají nějaké problémy s trávením. Díky nízkému glykemickému indexu se vstřebává pomalu a pomáhá zklidňovat tyto typy zažívacích potíží. Má také spoustu antioxidantů a spoustu vlákniny. Někteří psi mají rádi dýně syrové, zatímco jiní zase vařené.

Zelené fazolky podávejte pořád

Zelené fazole patří mezi oblíbenou zeleninu psů, ale samozřejně musejí být vařené. Ať už je pěstujete na své vlastní zahradě nebo je kupujete na trhu, zelené fazolky jsou skvělým zdrojem vápníku, kyseliny listové, draslíku a dalších základních živin. Mimo sezonu koupíte kvalitní zmrazené fazolky, které psovi snadno uvaříte a zamícháte do jeho běžné stravy. Dále čtěte: Na dominantního psa tvrdá ruka nestačí. Poradíme, jak na něj.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve