Domácí paštika z kuřecích jater

Výhodou domácí paštiky je, že v ní nenajdete žádné konzervanty, "éčka" nebo třeba zvýrazňovače chutě.
 Ostatní 
08. února 2016 22:28 / Internet
  0   0
Děsí vás, jaké různé přídatné látky se v poslední době často nalézají v paštikách z obchodů? Řekněte dost, a připravte si tuto luxusní pochoutku sami doma.

Paštik je nekonečně druhů, z pečených i syrových jater, s masem i bez,“ říká Roman Paulus, šéfkuchař. Sám paštiky pracovně dělí na „hutnější ve formičce“ a „mazací ze skla“ – a jestli je v té či oné kus masa, nebo jsou čistě z jater, už je podle něj hlavně věcí chuti.

My jsme si pro vás připravili recept na domácí paštiku z kuřecích jater:

Ingredience

Kuřecí játra 500 g

Máslo 150 g

Česnek 2 stroužek

Cibule menší 1 ks

Tymián 2 snítka

Koření pěti vůní 1 špetka

Sůl 1 lžička

Pepř celý 2 špetka

Smetana 2 lžíce

Červená paprika 2 špetka

Rozmarýn (trochu do paštiky - zbytek použijete na ozdobu) 1 svazek

Postup

Játra očistíte a odblaníte. Na pánvi osmahnete cibulku, česnek, bylinky a koření. Necháte chvilinku provonět. Přidáte játra - osmahnete do hněda (při zmáčknutí musí zůstat pružná). Směs dáte do kuchyňského robotu a promixujete na pastu. Přidáte máslo, smetanu, dosolíte a znovu promixujete. Paštiku přepasírujete přes síto, aby byla hladká. Rozdělíte do mističek, uhladíte. Rozpustíte si 50 g másla a paštiku tím zalijete. Pro ozdobu přidáte snítku tymiánu nebo rozmarýn - čerstvý! Dáte do ledničky ztuhnout. Podáváte s pečivem!
◼ redakce hobby / inStory.cz
Témata: játra, kuřecí, paštika,
Kam dál?
Kam se starými bateriemi
Často sežere mnohem víc, než je nutné. Jak omezit spotřebu ledničky?
Jarní očista organismu
Komentáře
Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Televize nabídla Kajínkovi práci! Stane se z něj moderátorská hvězda?

Zprávy

Na Česko se valí tropy, ale i přívalové deště a krupobití

Bydlení

Už jste slyšeli o biodynamickém zahradničení? Řídí se přírodními cykly a lunárním kalendářem