Pokud máte doma děti a přemýšlíte, jak je zabavit, vyrobte si s nimi strašidelná zapichovátka do hlíny

 Dílna 
25. října 2020 13:30 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Děti tvoření baví Depositphotos
Hodně lidí má v této době doma děti a přemýšlí, jak je zabavit. Nechejte je vytvořit originální strašidelná zapichovátka do květináče. Děti budou nadšené.

Vymýšlet dětem neustále nějakou zábavu, bývá někdy náročné. Zkuste si jedno odpoledne udělat ve tvořivém duchu. Děti procvičí svou zručnost a kreativitu a vy získáte neotřelou dekoraci. Poradíme, jak vytvořit strašidelné zapichovátko a nazdobit dýni bez použití nože.

Co budete potřebovat

  • dýni
  • bílou temperu a štětec
  • kaštany nebo plastelínu
  • špejle
  • kus toaletního papíru nebo papírové kuchyňské utěrky
  • barevný papír
  • lepidlo

Bezpečná výzdoba dýně

Typickou podzimní výzdobou jsou dýně, do kterých vyřežete různé obličeje. Jenže jde o poměrně náročnou činnost a bez ostrého nože se neobejdete. A ostrý nástroj v dětských ručkách je o strach. Daleko lepší je dát dětem do ruky štětec, ať obličej na oranžovou dýni jednoduše namalují. Oči nos a pusu zvládnou i předškoláci. Místo bílé barvy můžete využít i bílý fix nebo bílou či černou izolepu.

Strašidelné zapichovátko

Další jednoduchou dekoraci představuje zapichovátko do květináče ve tvaru strašidýlka. I jeho výroba je snadná. Vemte si kaštan a nebozízkem do něj vyvrtejte dírku. Kápněte do ní trošku lepidla a přilepte kaštan ke špejli. Menší děti mohou zvolit jednodušší variantu s plastelínou. Stačí vytvořit dostatečně velkou kuličku a tu pak napíchněte na špejli. Pak vemte toaletní papír nebo kus papírové kuchyňské utěrky a překryjte kaštan či plastelínu.

Nakonec vystřihněte úzký proužek barevného papíru a obmotejte jím špejli pod kaštanem nebo plastelínou. A pak už jen stačí strašidelné zapichovátko umístit do květináče. Nebo si jich vyrobte více a dejte je jako netradiční kytici do skleničky. Samozřejmě bez vody.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47