Kožená sedačka je sice dražší, ale bude vám sloužit dlouhá léta

 Dům 
14. května 2021 10:04 / Veronika Prášilová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Pohodlí je důležité Depositphotos
Rozhodli jste se, že si pořídíte novou sedačku do obývacího pokoje, ale stále váháte, která bude ta nejlepší? Pokud nemusíte počítat každou korunu, zvažte nákup kožené varianty. Prvotní investice bude sice vyšší, ale pohodlí, které vám nabídne, rozhodně oceníte.

Navíc vám při správné péči vydrží klidně celá desetiletí ve skvělé kondici.

Klasika v moderním designu

Ačkoli je dnes v módě spíše nábytek v odlehčeném a vzdušném stylu, stále jsou mezi námi příznivci klasiky. A také maximálního pohodlí, které s sebou robustní kožené sedačky přinášejí. Navíc se dnes prodávají v mnoha barvách i designech, takže rozhodně nehrozí, že byste si v dnešní nabídce nevybrali.

Stabilní teploty s ideální vlhkostí

Už od začátku je třeba myslet na to, kam pohovku umístíte. Kožené sedačky totiž milují stálou vlhkost vzduchu, a také teploty ideálně bez větších výkyvů. Určitě tedy nového člena domácnosti nemůžete postavit do blízkosti topení. Od toho by naopak měla být pohovka daleko alespoň půl metru, ale samozřejmě čím dále, tím lépe. Pokud máte naopak doma podlahové topení, nemusíte tento problém řešit vůbec.

V místnosti udržujte teplotu ideálně okolo dvaceti stupňů Celsia. Samozřejmě může o pět stupínků klesnout či vystoupat, ale rozhodně by neměly být tyto změny prudké. A také by nemělo být v pokoji dlouhodobě chladněji, nebo naopak příliš horko, čemuž významně pomůžete také tím, že na sedačku nebude polovinu dne pařit slunce.

Vlhkost v místnosti, ve které bude sedačka stát, byste měli udržovat mezi padesáti a sedmdesáti procenty. Tedy v podstatě v normálním rozmezí, které je vhodné pro život. Čtěte také: Nevěřte mýtům, podlahové topení lze kombinovat i s parketami a klidně vyhřeje celý dům.

Údržba není žádná věda

Ani údržba kůže není nijak náročná. Sedačku můžete každý týden pohodlně vysát pomocí speciální hubice, která její povrch nepoškrábe. Pokud se vám bude zdát, že je mastná, můžete ji přetřít savým hadříkem namočeným do mýdlové vody.

Vláčnost kožené sedačky zase zajistíte tak, že ji budete pravidelně přetírat dětskými vhlčenými ubrousky. Pleťové mléko, kterým jsou napuštěny, dokáže s její strukturou doslova kouzlit.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47