Polévka je grunt. O dobré česnečce to platí dvojnásob! Pomůže také při chřipce

Česnečka
 Ostatní 
22. ledna 2017 06:07 / Internet
  5   0
Česneková polévka neboli česnečka je polévka z česneku, brambor a chleba, kterou je možno doplnit dalšími přísadami, jako například sýrem nebo vejcem.

Základem dobré česnečky je především správně zvolený česnek. Pokud chcete, aby měla ten pravý říz, čtěte pečlivě cedule v obchodě a pátrejte po zemi původu. V případě, že narazíte na nápis „Česká republika“, ani chvíli neváhejte a sáhněte právě po něm. Český česnek má totiž na rozdíl od čínského mnohem výraznější a lepší chuť.

Ingredience:

3 větší brambory, pokrájené

7–8 stroužků česneku, na plátky

1 lžička kmínu

750 ml vody nebo vývaru

2 lžičky sušené majoránky

1 cibule, pokrájená

sádlo nebo olej

sůl a pepř

Postup:

Tři větší brambory, pokrájené, 7–8 stroužků česneku, na plátky a lžičku kmínu zalijte 750 ml vody a vařte, dokud brambory nezměknou; pak přisypte 2 lžičky sušené majoránky a vylovte brambory. Jednu cibuli, pokrájenou, osmahněte na sádle nebo oleji, přidejte brambory, sůl a pepř a trochu rozmačkejte. Buď je vraťte do polévky, nebo je dávejte na dno talířů a zalévejte česnečkou.

◼ redakce hobby / inStory.cz
Kam dál?
Plesová sezóna je tady! Pomáháme s výběrem vhodných bot.
U dětských kol je zásadní nejen velikost, ale také použité materiály
Domácí limonáda na osvěžení
Komentáře
Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

tech

Reaktor pro vesmírné základny dokáže bez přestávky dodávat energii až deset let

Věda & Vesmír

Smrtící mor, který ve čtrnáctém století zdecimoval evropskou populaci, šířilo něco jiného než krysy

Bydlení

Jak co nejlépe zařídit miniaturní garsonku

خرید فیلتر شکن خرید vpn