Polévka je grunt. O dobré česnečce to platí dvojnásob! Pomůže také při chřipce

Česnečka
 Ostatní 
22. ledna 2017 06:07 / Internet
  5   0
Česneková polévka neboli česnečka je polévka z česneku, brambor a chleba, kterou je možno doplnit dalšími přísadami, jako například sýrem nebo vejcem.

Základem dobré česnečky je především správně zvolený česnek. Pokud chcete, aby měla ten pravý říz, čtěte pečlivě cedule v obchodě a pátrejte po zemi původu. V případě, že narazíte na nápis „Česká republika“, ani chvíli neváhejte a sáhněte právě po něm. Český česnek má totiž na rozdíl od čínského mnohem výraznější a lepší chuť.

Ingredience:

3 větší brambory, pokrájené

7–8 stroužků česneku, na plátky

1 lžička kmínu

750 ml vody nebo vývaru

2 lžičky sušené majoránky

1 cibule, pokrájená

sádlo nebo olej

sůl a pepř

Postup:

Tři větší brambory, pokrájené, 7–8 stroužků česneku, na plátky a lžičku kmínu zalijte 750 ml vody a vařte, dokud brambory nezměknou; pak přisypte 2 lžičky sušené majoránky a vylovte brambory. Jednu cibuli, pokrájenou, osmahněte na sádle nebo oleji, přidejte brambory, sůl a pepř a trochu rozmačkejte. Buď je vraťte do polévky, nebo je dávejte na dno talířů a zalévejte česnečkou.

◼ redakce hobby / inStory.cz
Kam dál?
Oprava nebo reklamace bot?
Sušené ovoce, skvělý zimní pamlsek
Víte, jak si doma za pár vteřin vyrobit vůni do auta?
Komentáře
Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

tech

Unikátní vůz pro země třetího světa jde do výroby. Prodávat se bude složený ve speciálním boxu

Věda & Vesmír

Archeologové řeší historickou záhadu starou pět tisíc let

Bydlení

Úžasný trik, jak dát druhý život kytici růží. Budete potřebovat jen syrovou bramboru