Polévka je grunt. O dobré česnečce to platí dvojnásob! Pomůže také při chřipce

Česnečka
 Ostatní 
22. ledna 2017 06:07 / Internet
  5   0
Česneková polévka neboli česnečka je polévka z česneku, brambor a chleba, kterou je možno doplnit dalšími přísadami, jako například sýrem nebo vejcem.

Základem dobré česnečky je především správně zvolený česnek. Pokud chcete, aby měla ten pravý říz, čtěte pečlivě cedule v obchodě a pátrejte po zemi původu. V případě, že narazíte na nápis „Česká republika“, ani chvíli neváhejte a sáhněte právě po něm. Český česnek má totiž na rozdíl od čínského mnohem výraznější a lepší chuť.

Ingredience:

3 větší brambory, pokrájené

7–8 stroužků česneku, na plátky

1 lžička kmínu

750 ml vody nebo vývaru

2 lžičky sušené majoránky

1 cibule, pokrájená

sádlo nebo olej

sůl a pepř

Postup:

Tři větší brambory, pokrájené, 7–8 stroužků česneku, na plátky a lžičku kmínu zalijte 750 ml vody a vařte, dokud brambory nezměknou; pak přisypte 2 lžičky sušené majoránky a vylovte brambory. Jednu cibuli, pokrájenou, osmahněte na sádle nebo oleji, přidejte brambory, sůl a pepř a trochu rozmačkejte. Buď je vraťte do polévky, nebo je dávejte na dno talířů a zalévejte česnečkou.

◼ redakce hobby / inStory.cz
Kam dál?
Neprávem opomíjené vločky. Recept na chutnou a zdravou snídani.
Šetrné fénování vlasů
Chcete mít pořádek v životě? Ukliďte si!
Komentáře
Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

tech

Na největším opuštěném ostrově světa vyvíjí NASA nového robota

Věda & Vesmír

Nikdo z astronomů dosud neviděl nic, co by se podobalo této obří vesmírné explozi!

Bydlení

Nebezpečí na děti číhá i doma. Na co si dát největší pozor?