Máte velkou úrodu rajčat? Usušte je! Poradíme vám, jak na to

Sušená rajčata patří k nejchutnějším pamlskům ze Sředomoří.
 Dům 
06. září 2017 07:46 / Internet
  0   0
Jestliže máte zrovna velký nadbytek rajských a nevíte co s nimi, nejlepší způsob, jak je využít, bude vysušit je.

Potřebujete:

rajčata, sůl, olej (slunečnicový nebo olivový)
Dle chuti: oregano, bazalku, česnek, kapary

Postup:

Rajčata omyjte, rozpulte a lžící vydlabejte semínka (pokud používáte cherry rajčátka, odstraňovat je nemusíte). Rozložte na plech vyložený pečicím papírem, osušte papírovou utěrkou a osolte.

Pečte 4–8 hodin při 90–110 °C, až jsou rajčata zvrásněná a vysušená jako rozinky. Zde nejvíce záleží na typu trouby (pokud má vaše trouba funkci ventilace vzduchu, zapněte ji), a především na velikosti rajčat.

Usušená rajčata nechte vychladnout, přendejte do vysterilované lahve, podle chuti proložte bylinkami, plátky česneku či kapary, zalejte olejem tak, aby byla rajčata ponořená, a zavíčkujte. Nechte alespoň den odležet a poté používejte do těstovin, salátů či domácích pest. Takto naložená rajčata vám v lednici vydrží i několik týdnů.

Tip: Rajčata můžete uchovávat i bez oleje, stlačená v mikrotenovém sáčku v lednici či mrazáku, ale v tom případě počítejte s kratší trvanlivostí než u těch naložených v oleji.

Natálie Nová | inStory.cz
Kam dál?
Washi – japonský papír v moderním interiéru
Jak ve vedrech pečovat o pokojové rostliny
Na co si dát pozor při instalaci odtokového žlabu?
Komentáře
Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

tech

Některé stanice oddálí přechod na DVB-T2. Lidé získají více času na výměnu zařízení

Věda & Vesmír

Vědci jsou na stopě vzniku jedné z nejobávanějších chorob současnosti

Bydlení

Pečící trouba je neodmyslitelnou součástí kuchyně. Je ale třeba ji dobře vybrat