Máte velkou úrodu rajčat? Usušte je!

Sušená rajčata patří k nejchutnějším pamlskům ze Sředomoří.
 Dům 
08. září 2016 21:16 / Internet
  0   0
Jestliže máte zrovna velký nadbytek rajských a nevíte co s nimi, nejlepší způsob, jak je využít, bude vysušit je.
Potřebujete: rajčata, sůl, olej (slunečnicový nebo olivový)
Dle chuti: oregano, bazalku, česnek, kapary

Postup:
Rajčata omyjte, rozpulte a lžící vydlabejte semínka (pokud používáte cherry rajčátka, odstraňovat je nemusíte). Rozložte na plech vyložený pečicím papírem, osušte papírovou utěrkou a osolte.

Pečte 4–8 hodin při 90–110 °C, až jsou rajčata zvrásněná a vysušená jako rozinky. Zde nejvíce záleží na typu trouby (pokud má vaše trouba funkci ventilace vzduchu, zapněte ji), a především na velikosti rajčat.

Usušená rajčata nechte vychladnout, přendejte do vysterilované lahve, podle chuti proložte bylinkami, plátky česneku či kapary, zalejte olejem tak, aby byla rajčata ponořená, a zavíčkujte. Nechte alespoň den odležet a poté používejte do těstovin, salátů či domácích pest. Takto naložená rajčata vám v lednici vydrží i několik týdnů.

Tip: Rajčata můžete uchovávat i bez oleje, stlačená v mikrotenovém sáčku v lednici či mrazáku, ale v tom případě počítejte s kratší trvanlivostí než u těch naložených v oleji.
◼ redakce hobby / inStory.cz
Kam dál?
Čerstvá podzimní zelenina
Kupujete nová okna? Nezapomínejte na důležitá pravidla!
Jak postupovat při zazimování bazénu?
Komentáře
Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Další slavá česká herečka si musí hlídat srdce, jinak může být průšvih!

Zprávy

Překvapivý průzkum. Jakého kandidáta volí francouzská policie?

Bydlení

Proměňte své bydlení s tapetami. Vyrábí se z různých materiálů a s pestrou škálou vzorů