Máte velkou úrodu rajčat? Usušte je!

Sušená rajčata patří k nejchutnějším pamlskům ze Sředomoří.
 Dům 
08. září 2016 21:16 / Internet
  0   0
Jestliže máte zrovna velký nadbytek rajských a nevíte co s nimi, nejlepší způsob, jak je využít, bude vysušit je.
Potřebujete: rajčata, sůl, olej (slunečnicový nebo olivový)
Dle chuti: oregano, bazalku, česnek, kapary

Postup:
Rajčata omyjte, rozpulte a lžící vydlabejte semínka (pokud používáte cherry rajčátka, odstraňovat je nemusíte). Rozložte na plech vyložený pečicím papírem, osušte papírovou utěrkou a osolte.

Pečte 4–8 hodin při 90–110 °C, až jsou rajčata zvrásněná a vysušená jako rozinky. Zde nejvíce záleží na typu trouby (pokud má vaše trouba funkci ventilace vzduchu, zapněte ji), a především na velikosti rajčat.

Usušená rajčata nechte vychladnout, přendejte do vysterilované lahve, podle chuti proložte bylinkami, plátky česneku či kapary, zalejte olejem tak, aby byla rajčata ponořená, a zavíčkujte. Nechte alespoň den odležet a poté používejte do těstovin, salátů či domácích pest. Takto naložená rajčata vám v lednici vydrží i několik týdnů.

Tip: Rajčata můžete uchovávat i bez oleje, stlačená v mikrotenovém sáčku v lednici či mrazáku, ale v tom případě počítejte s kratší trvanlivostí než u těch naložených v oleji.
◼ redakce hobby / inStory.cz
Komentáře
Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Babica se hodně ostře pustil do Pohlreicha! Padala slova o mafii!

Zprávy

Vytáhněte deštníky. Bude teplo, ale nevyhneme se dešti a bouřkám!

Bydlení

Jak si zpříjemnit spánek v horkých letních nocích