Máte velkou úrodu rajčat? Usušte je!

Sušená rajčata patří k nejchutnějším pamlskům ze Sředomoří.
 Dům 
08. září 2016 21:16 / Internet
  0   0
Jestliže máte zrovna velký nadbytek rajských a nevíte co s nimi, nejlepší způsob, jak je využít, bude vysušit je.
Potřebujete: rajčata, sůl, olej (slunečnicový nebo olivový)
Dle chuti: oregano, bazalku, česnek, kapary

Postup:
Rajčata omyjte, rozpulte a lžící vydlabejte semínka (pokud používáte cherry rajčátka, odstraňovat je nemusíte). Rozložte na plech vyložený pečicím papírem, osušte papírovou utěrkou a osolte.

Pečte 4–8 hodin při 90–110 °C, až jsou rajčata zvrásněná a vysušená jako rozinky. Zde nejvíce záleží na typu trouby (pokud má vaše trouba funkci ventilace vzduchu, zapněte ji), a především na velikosti rajčat.

Usušená rajčata nechte vychladnout, přendejte do vysterilované lahve, podle chuti proložte bylinkami, plátky česneku či kapary, zalejte olejem tak, aby byla rajčata ponořená, a zavíčkujte. Nechte alespoň den odležet a poté používejte do těstovin, salátů či domácích pest. Takto naložená rajčata vám v lednici vydrží i několik týdnů.

Tip: Rajčata můžete uchovávat i bez oleje, stlačená v mikrotenovém sáčku v lednici či mrazáku, ale v tom případě počítejte s kratší trvanlivostí než u těch naložených v oleji.
◼ redakce hobby / inStory.cz
Komentáře
Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Sexy mozek Paroubek a jeho Petra začnou bojovat o dítě i majetek!

Zprávy

Tak tohle by nešlo, soudruzi. To bychom také mohli své voliče pěkně nas*at!

Bydlení

Nastěhovali se k vám moli? Víme, jak s nimi zatočit!

1. Mladý populární zpěvák Adam Mišík si plní svoje sny!

2. Partnerka Mela Gibsona zářila na červeném koberci. Měsíc po porodu je štíhlá jako laňka!

3. Mladá muzikálová zpěvačka Karolina Gudasová končí s kariérou!

4. Monika Bagárová šokuje fanoušky: Takovou změnu nikdo nečekal!

5. Show Tvoje tvář v ohrožení: Velké komplikace s jednou z hlavních hvězd!