Skvělý tip: Recept na lahodný banánový chlebíček bez lepku a laktózy

Upečte si domácí banánový chlebík, dochutit ho můžete dle libosti.
📷
Další 4 fotografie v galerii
 Ostatní 
12. listopadu 2016 06:35 / Shutterstock
  29   0
Banány obsahují vysoké množství antioxidantů, vitamínů a minerálů, takže bychom je všichni měli zařadit do svého jídelníčku. Třeba jako rychlou svačinku.

Banány jsou nejlepší až když více dozrají. Dodají vám energii, ale hlavně do sebe dostanete spoustu dobrých věcí. Navíc, pokud třeba trpíte zácpou, díky vláknině v nich obsažené, vám obnoví pohyb střev. A naopak při průjmech pomáhá banán obnovovat přátelské bakterie ve střevech. To ale není vše!

Banáy vám pomohou překonat deprese díky proteinu tryptophanu, který se v těle přemění na námi známy serotonin, ten nám zlepší náladu a potlačí chmury. No a to se na podzim a v zimě hodí.

Pokud máte rádi sladké, máme por vás zdravou náhradu, která na doslazení potřebuje jen 2-3 lžíce medu. Navíc je tento recept bez lepku a laktózy, takže si na něm pochutá téměř každý.

A co budeme na banánový chlebíček potřebovat?

4 středně velké zralé banány
3 vejce
1 lžička vanilkového extraktu
2-3 lžíce medu
60ml kokosového oleje
300g mletých mandlí
1 lžička kypřícího prášku
1 lžička skořice
Můžete přidat i 100g borůvek nebo lesního ovoce

Postup

Troubu si zapněte na 170°C, aby byla dostatečně rozehřátá a připravená na pečení.
Pro tento recept je potřeba, aby banány, byly opravdu dost vyzrálé. V misce je nejdříve vidličkou dobře rozmačkejte.
Mandle si rozmixujte ve stolním mixéru pěkně na jemno. V tomto receptu nám nahradí mouku.
V míse spojte banán, rozsekané mandle a všechny ostatní ingredience a společně dobře promíchejte.
Pokud se rozhodnete přidat borůvky nebo mix lesního ovoce, tak právě teď je ten správný čas. S nimi je chlebíček ještě o něco lepší.
Dejte do formy na chleba vyloženým pečícím papírem a nechte péct při 170°C alespoň 55 minut.

Chlebíček můžete servírovat s medem nebo mandlovým, arašídovým či kešu máslem. Navrch můžete vyskládat jakékoliv ovoce nebo si pochutant na chlebíčku samotném. Je totiž vynikající! Takže dobrou chuť!

Ema Maxová | inStory.cz
Komentáře
Reklama
Reklama

Mohlo by vás zajímat

tech

Čínská kvantová šifrovací technologie je oficiálně spuštěna pro komerční provoz

Věda & Vesmír

Na Sibiři byla objevena nedotčená hrobka dávných válečníků. Mohla by ukrývat zlato

Bydlení

Nástěnná tabule je obrovským trendem, který se hodí do každé moderní domácnosti

خرید فیلتر شکن خرید vpn