Ozkoušené metody, jak se zbavit rzi

 Dílna 
18. září 2017 12:03 / Marie Popelková
  11
📷
3 fotografie v galerii
Rezavé věci nemusí být na odpis. Existují způsoby, jak se rzi zbavit. internet
Když si voda najde cestu k našemu kovovému nářadí, výsledkem může být oxidační proces, po kterém nám zůstane na nářadí rez. To pro ně ale nemusí znamenat úplný konec. Rez lze z kovových povrchů odstranit. Zde je pár tipů, jak na to.

Jednou z možností je použít surovinu, kterou má určitě každý doma, protože má v domácnosti mnohá jiná využití. Je to jedlá soda. Stačí rezavý předmět opláchnout vodou a trochu jej oklepat. Potom jej zasypeme jedlou sodou, která se přichytí na všechna vlhká místa. Ujistěte se, že pokrývá veškerou rez. Nechte sodu působit alespoň hodinu, potom předmět vydrhněte například ocelovou brusnou vlnou nebo kovovým štětcem. Drhněte tak dlouho, dokud neodstraníte všechnu rez. Nakonec opláchněte a osušte. Tato metoda je velice jednoduchá a levná.

Další surovina, která dokáže odstranit rez je bílý ocet. Stačí do něj předmět ponořit a nechat ocet působit přes noc. Poté opět přichází na řadu ocelová vlna nebo kovový štětec a drhnutí. Pokud věc, kterou chcete rzi zbavit, není vhodná k namáčení, namočte do octa staré hadry a potom s nimi obmotejte rezavé části.

Poslední metoda může znít trochu zvláštně, ale funguje skvěle. Budeme na ni potřebovat brambory a prostředek na nádobí. Bramboru rozkrojíme a místo řezu potřeme prostředkem na nádobí. Drhněte bramborou rez, dokud nezačne mizet.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008