Vyrobte si zvonkohru. Poradíme, jak na to

 Dílna 
01. listopadu 2017 07:39 / Marie Popelková
  0
📷
2 fotografie v galerii
Zvonkohra z mušlí prodlouží pocit z vaší dovolené Internet
Už jako malé děti jste určitě obdivovali zvonkohry, které se různě třpytily, cinkaly o sebe a měly svůj příběh. Zvonkohru si můžete vyrobit z různých věcí, které naleznete doma nebo na půdě. My jsme si pro vás připravili zvonkohru z lahví, víček a mušlí.

K tomu, abyste si vyrobili zvonkohru, nepotřebujete žádné speciální schopnosti ani exkluzivní materiál. Hodí se cokoli, co vydává při nárazu o sebe nějaký zvuk, od vyřazeného nádobí po pastelky. Fantazii se meze nekladou, takže není třeba se bát experimentů s nesourodými ingrediencemi.

Co budete potřebovat

  • starý cedník nebo jakoukoli formu na pečení
  • dlouhý řetěz
  • víčka (ze skleněných lahví)
  • kleště

Zvonkohra z víček

Víčka z lahví jsou nadbytečný odpad. Máte doma sbírku víček nebo se vám jich jen zrovna hodně nakupilo? Pak věřte, že i ony vám mohou zařídit skvělou dekoraci. Každé víčko má jiný design, proto se bude jednat o opravdu originální kousek. Hrát si můžete s různým poskládáním víček – ať už podle designu, barvy nebo druhu. 

Zvonkohra z lahví

Pro ty, kteří se nebojí experimentovat a jsou trochu zručnější, máme speciální typ. Využít můžete prázdné skleněné lahve od vína či různých limonád. Stačí, když z nich odeberete etikety. Poté každé hrdlo lahve obmotejte provázkem či drátem, aby o sebe mohly jednotlivé lahve cinkat.

Zvonkohra z mušlí

Léto je sice již za námi, ale pokud jste si přivezli z dovolené na památku několik mušlí či kamínků, pak si z nich můžete vyrobit krásnou zvonkohru. Pohled na takovou dekoraci vám pocit krásně prožité dovolené prodlouží. Výroba je velmi snadná. Do mušlí či kamínků vyvrtáte malé dírky, kterými protáhnete drátek. Jednotlivé řetízky pak zaháknete za cedník nebo pokud jste si dovezli hvězdici, můžete do ní rovněž navrtat dírky a uvázat za ni.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47