Pobavte děti a naučte je, jak nafouknout balonek bez náročného foukání

 Dílna 
04. prosince 2017 13:09 / Marie Popelková
  0
📷
6 fotografií v galerii
Balonky lze nafouknout i pomocí dvou věcí z kuchyně Shutterstock
Není snad na světě dítě, které by nemělo rádo nafukovací balonky, tato hračka dokáže potěšit i mnohé dospělé. Pokud chystáte nějakou párty nebo chcete jen děti trochu pobavit, naučte se tento jednoduchý trik, jak balonky nafouknout i bez foukání. Pokud budete chtít, mohou se i bez helia krásně vznášet u stropu!

S tímto fíglem zazáříte na narozeninové oslavě i při jakékoliv jiné příležitosti. Nemusíte nikde složitě shánět helium nebo si vyfoukat plíce z podoby jen proto, abyste nafoukli třeba 20 balonků. Jde to i jinak!

Jak nafouknout balonky bez zbytečné námahy

 K nafouknutí budete potřebovat jen balonky a dvě ingredience, které najdete v kuchyni - sodu a ocet. Nafukování balonků touto metodou je velmi bezpečné, takže se zábavy mohou bez problémů zúčastnit i malé děti.

Na nafouknutí asi 20 ks balonků budete potřebovat:

  • 500 g jedlé sody
  • 500 ml octa
  • Skleněnou láhev (1 nebo 2 litry)
  • Trychtýř

Připravte si jednu láhev, například od piva nebo sirupu, ocet a sodu. Nejprve do balonku pomocí trychtýře nasypte trochu jedlé sody a balonek pak nasaďte na hrdlo láhve, do které jste předtím nalili ocet. Když máte balonek připravený, narovnejte ho tak, aby se soda uvnitř něj nasypala do octa. Když se obě tyto ingredience spojí, nastane chemická reakce, která balonek během chvilky nafoukne. Pak už jen stačí balonek sundat z hrdla láhve a pevně zavázat.

Vznášející se balonky? Jde to i bez helia

Balonky máte nafouknuté a je jich plná místnost. Pokud o ně nechcete zakopávat, pošlete je jednoduše ke stropu. Obvykle se takto balonky dokáží vznášet jen tehdy, když je naplníte heliem. Stačí ale udělat jednu naprostou maličkost a u stropu budete mít i balonky nafouknuté pomocí sody a octa.

Snadný trik spočívá ve využití elektrostatické elektřiny. Jednoduše párkrát otřete balonek o vlasy vašeho dítka (nebo své vlastní) a je to! Možná sice potom budou mít vaše děti trochu rozčepýřené vlasy, ale nakonec možná i toto přispěje k ještě lepší náladě.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008