Schází vašim dětem sníh? Vyrobte si doma umělý

 Dílna 
14. prosince 2017 13:03 / Jan Novák
  0
📷
4 fotografie v galerii
Když chybí sníh venku, udělejte si vlastní Internet
Už vám dochází nápady, jak zabavit své ratolesti během dlouhých zimních dní a večerů? Můžete se nechat inspirovat následujícími návody, jak vyrobit domácí umělý sníh. Domácí umělý sníh vytvoříte velice snadno, nechladí, jen tak neroztaje a určitě se s dětmi při jeho výrobě skvěle pobavíte. Nevěříte?

Pěna na holení a krabice škrobu

Bílou pěnu na holení nastříkejte do nějaké mísy. Pak si vezmeme tak dvě krabice bramoborového škrobu. Pokud chceme sněhu vyrobit více, škrobu přidáme. Obojí rukama smícháme, než bude sníh zpracovaný. Potom můžeme přidat třpytky. Práce netrvá dlouho a děti se při ní pořádně zabaví. Navíc výrobou sněhu trénují a zlepšují své motorické schopnosti.

Z hotového sněhu můžete třeba vykrajovátky vyrobit řadu různých tvarů, což je opět skvělá zábava. Pokud chcete sníh uchovat, můžete ho dát do uzavíratelného sáčku, ve kterém nějakou dobu vydrží. Při hrátkách s umělým sněhem je vhodné mít po ruce vysavač, aby vám v kuchyni nezůstal nepořádek. Pozor také na to, aby děti nenapadlo umělý sníh jíst, pěna na holení přece jen ke konzumaci vhodná není.

Jedlá soda a vlasový kondicionér

Budete potřebovat misku, jedlou sodu a vlasový kondicionér bílé barvy. Do misky dejte tři hrnky jedlé sody, půl hrnku kondicionéru a důkladně promíchejte. Až bude hmota připomínat sníh, je hotovo. Pokud by se vám hmota lepila, přidejte ještě trochu sody, dokud nebudete mít sypký sníh.

Množství použitého materiálu opět záleží jen na tom, kolik sněhu si chcete vyrobit. Práce netrvá dlouho a vaše děti budou nadšené. I při použití tohoto receptu platí, že vyrobený sníh není k jídlu. Z umělého sněhu si ale děti mohou vyrobit domácího sněhuláka nebo rozmanitá zvířatka. Záleží jen na jejich fantazii. Nazdobit si jím můžete i vánoční stromeček, jak jsme psali zde.

Témata: sníh, děti, zábava, Vánoce
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008