Nábytek z palet už nikoho nepřekvapí. Zkuste je nahradit plastovými bednami

 Dílna 
16. června 2018 16:30 / Marie Popelková
  4
📷
6 fotografií v galerii
Plastovým přepravkám lze vdechnout nový život Shutterstock
Když kutilové přišli na způsob, jak z dřevěných palet vyrobit nábytek do bytu i na zahradu, stal se z toho velký trend. Podobné variabilní možnosti ale nenabízejí jen dřevěné palety, čarovat se dá i z plastových přepravek.

Plastové přepravky mají své kouzlo a dají se využít i jinak než na uskladnění zeleniny nebo nápojů. Pokud zapojíte trochu fantazie, vyrobíte z nich nábytek, který ozvláštní každý interiér.

Velkou výhodou plastových přepravek je jejich lehkost - díky tomu můžete s nábytkem snadno manipulovat. A vzhledem k tomu, že jde o plast, hodí se takový nábytek nejen do bytu, ale i ven na zahradu. Navíc jsou přepravky k dostání v nejrůznějších barvách, takže je lze do interiéru vhodně zakomponovat. A pokud požadujete jinou barvu, než zrovna máte po ruce, jednoduše bedýnku přestříkáte barvou na plast. Z plastových věcí lze využít i obyčejné PET lahve. Lze z nich vyrobit například skleník za pár korun, jak jsme psali zde.

Originální knihovna

Pokud hledáte vhodný úložný prostor do obýváku, možná vám přepravky přijdou vhod. Stačí jich několik spojit k sobě a vytvoříte si malou knihovnu. 

Pokud chcete této knihovničce vdechnout ještě více praktičnosti, našroubujte zespod nábytková kolečka. Díky nim si knihovničku snadno přesunete například ke křeslu, ve kterém si hodláte číst.

Úložná stěna ale nemusí sloužit jen jako knihovnička. Do bedýnek lze uschovat prakticky cokoliv - od drobných dekorací až po pokojové květiny.

Sedátko

Plastová přepravka doslova vyzývá k tomu přetvořit ji na sedátko. Způsobů, jak toho docílit, existuje několik a záleží jen na vás, který postup zvolíte.

Někdo například pod přepravku namontuje nožky, jiný se obejde bez tohoto doplňku. Sedací část lze rovněž upravit na mnoho způsobů - lze ji například vyplést provazem. Větší komfort ale nabízí polstrování. Navrch našroubujte třeba OSB desku uříznutou na míru a na ni položte molitanový polštář.

Přepravkový lustr

Pokud potřebujete pořídit nějaký velký lustr do industriálně zařízeného interiéru, opět si můžete vzít na pomoc plastové přepravky.

Jak velký lustr bude, záleží jen na vás. Bednami můžete původní běžný lustr doslova obklopit. Na druhou stranu lze vytvořit lustr i jen čistě z přepravek.

Police do koupelny

Pár barevných přepravek přišroubovaných ke zdi vám vytvoří praktickou polici například do koupelny. Ukládat zde můžete nejen ručníky, ale i třeba nejrůznější čističe. Výhodou je, že pokud vám nějaký čistič polici ušpiní, plast snadno očistíte.

Botník

Na podobném principu jako police do koupelny funguje také přepravkový botník. Jen s tím rozdílem, že jednotlivé bedny nešroubujete do zdi, ale necháte stát na zemi. Pokud potřebujete vyšší botník, namontujte zespod patřičně vysoké nožky.

Nahoru pak přimontujte desku, abyste si při obouvání bot mohli také pohodlně sednout. Získáte tak prakticky lavici s úložným prostorem. Díky děravému povrchu bedýnek navíc vaše boty budou pěkně větrat.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve