Vyznáte se ve dveřích? Je jich nepřeberné množství typů!

 Dům 
03. května 2017 16:22 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Trh nabízí velké množství typů dveří. Pořídit si můžete masivní, protihlukové nebo speciální klima dveře. Shutterstock
Chystáte se pořídit nové dveře a nevíte, zda sáhnout po laminovaných, dýhovaných či z masivu? Každé mají něco do sebe, při výběru byste tak měli mít představu, co od svých dveří očekáváte.

Dveře z masivu

Díky použití přírodního materiálu vytvářejí ojedinělý přirozený a luxusní vzhled, ale i zdravé a příjemné prostředí. Dřevo pracuje vlivem světla i tepla a má tendenci měnit časem barvy působením dopadajícího světla či slunečního svitu.

Dýhované dveře

Dýha je tenký plát masivního dřeva, barevně nestálý. Krása dýhovaných dveří spočívá hlavně v jedinečnosti každého kusu.

Laminované dveře

Vysokotlaký laminát je kompozitní materiál tvořící několik vrstev, které jsou impregnovány pryskyřicí. Vyrábí se lisováním při vysokých teplotách a tlaku. Laminované dveře jsou vysoce odolné proti oděru a snadno omyvatelné. Mají dlouhou životnost a užívají se především v interiérech se středním a vysokým zatížením (veřejně prospěšné objekty, školy a podobně).

Posuvné dveře

Pokud není možné mít v interiéru klasické otevírací dveře, na řadu přicházejí dveře posuvné. Místem šetří posuvné dveře schované do zazděného pouzdra. Stavebně jednodušší jsou posuvné dveře na zeď, které se zavěsí na garnýž a mohou být umístěny v každém interiéru. Vyžadují však dostatečný prostor na stěně. Posuvné dveře si v českých domácnostech získávají stále větší oblibu.

Protihlukové dveře

Jejich funkcí je zabránit pronikání hluku. Jsou testovány na průchod zvuku a označují se počtem decibelů, které pohltí. Jsou vhodné všude tam, kde požadujete větší nároky na soukromí (vstup do bytu, pracovna, ložnice).

Klima dveře

Dveře se speciální výztuhou, která je chrání před pronikáním vlhkosti a zabraňuje nežádoucím změnám jejich tvaru. Hodí se pro osazení místností s rozdílem teploty a vlhkosti (například do vytápěné chodby a nevytápěného sklepa, do koupelny, komory apod.)

Dveře do komory

Pokud si necháte v domě či bytě dodatečně vyrobit komoru (například v rohu místnosti), nezapomeňte dolů do dveří instalovat odvětrávací mřížku, abyste mohli dveře nechávat zavřené.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve