Chystáte se umývat okna? Nezapomeňte ocet, pudink i noviny!

 Dům 
23. května 2017 11:40 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
Použijte na okna osvědčené triky a budou se jen lesknout! internet
Máte rádi slunce, ale nemůžete se dívat, jak jeho paprsky odhalí každou šmouhu na okně? Vyčistěte je tak, že návštěva nebude vědět, jestli se dívá přes otevřené, nebo zavřené okno! Nezapomeňte na vzácné rady, jak je nejlépe umýt! Pomůže vám k tomu ocet, pudink, ale i osvědčené noviny!

Důležité je vybrat si pro práci vhodný čas. Pokud bude totiž svítit silně slunce, voda nebo přípravek bude na skle zasychat a se šmouhami si těžko poradíte. Proto raději počkejte, až bude pod mrakem, nebo se vrhněte do úklidu navečer.

Když se do toho pustíte, zapomeňte na přípravky na nádobí. Po nich jsou okna mastná, takže si nejprve pořiďte přípravky přesně na umývání oken, nebo se nechejte inspirovat babskými radami! Jar a podobné saponáty do nich ale určitě nepatří!

Nezapomeňte na to, že na mytí oken není vhodná horká voda. Nejprve se pusťte do rámu, na kterých bývá často dost špíny. Kdyby byl postup opačný, můžete si vyleštěná okna při čištění rámů znovu zašpinit! Na rámy dobře zabírá krémový čistič, který je zbaví nečistot a zvýrazní bílou barvu. Pak už stačí rámy umýt čistou vodou.

Na leštění oken jsou nejlepší utěrky z mikrovláken. Mají vysokou absorpční schopnost a jsou vhodné pro čištění a leštění skel. Krouživými pohyby docílíte krásných a čistých oken. Kromě toho ale můžete použít i staré dobré noviny, které brali do ruky na leštění oken ještě naši rodiče. Dávejte si však pozor, aby noviny nebyly z lesklého papíru.

Pomoct vám můžou i jiné osvědčené taháky, o kterých se v obchodě nedozvíte. Patří mezi ně například ocet. Sklo dokáže rychle odmastit, ale taky ho vyleští. Stačí ho přidat do vody, se kterou okna umýváte. Poslední radou je použití pudinku. Balíček světlého pudinku rozpustíte v pěti litrech vlaždné vody, kterou pak budete mýt okna. Potom to necháte uschnout a vyleštíte. Nevěříte? Zkuste to!

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod