Překvapivá využití olivového oleje v domácnosti

 Dům 
12. června 2017 12:32 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
Jak v domácnosti maximálně využít olivový olej? internet
Olivový olej skvěle využijete nejen při vaření. Věděli jste, k čemu je dobrý také například na zahradě nebo jinde v domácnosti?

Olivový olej dokáže v domácnosti více, než si myslíte! Zde jsou naše tipy.

Vyčistí zahradní náčiní

Pokud jsou vaše hrábě nebo motyky pokryté rzí a špínou, lze jim navrátit původní podobu pomocí olivového oleje. Stačí malé množství nanést na měkčí kus hadru a nářadí trochu naolejovat. Čím víc oleje použijete, tím více špíny budete schopni odstranit. Vaše zahradní náčiní bude líp vypadat, ale hlavně vám i déle vydrží.

Obnoví lesk dřevěného nábytku

Obnovit přirozený lesk dřevěného nábytku lze se snadno vyrobitelným domácím leštidlem. V misce smíchejte dva díly olivového oleje s jedním dílem bílého octa. Naneste malé množství směsi na nábytek a roztírejte suchým hadříkem, dokud se nebude krásně lesknout. Pokud se chcete zbavit skvrn od vody, nemíchejte olej s octem.

Naleští předměty z nerezové oceli

Namísto toho, abyste předměty z nerezové oceli při leštění stříkali chemikáliemi, naleštěte je pomocí olivového oleje. Nejprve z povrchu odstraňte všechny nečistoty. Potom na čistý, suchý hadřík naneste trochu oleje a krouživými pohyby drhněte povrch, dokud se nezačne lesknout.

Pomůže při odměřování

Olivový olej se skvěle hodí také při odměřování množství ingrediencí potřebných při vaření. Když odměrku vylijete před odměřováním malým množstvím olivového oleje, vazké suroviny jako je například med, hořčice nebo sirup, nebudou ulpívat na stěnách nádoby.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve