Máte doma raubíře? Minimalizujte riziko úrazu chytrými věcičkami!

 Dům 
13. června 2017 12:10 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
Pokud nemůžete dítě hlídat na každém kroku, vymezte mu prostor ohrádkou! internet
Máte doma dítě, které chvíli neposedí? Sotva se otočíte, už vytahuje nádobí z kuchyňských šuplíků, motá se kolem zásuvek s elektřinou, nebo dokonce leze k oknu? Pořiďte si pár věciček, které zmírní riziko úrazu!

Asi se nenajde dítě, které by nikdy nespadlo, nebouchlo se do ruky, do nohy nebo nemělo bouli na hlavě. Pokud ale máte doma hyperaktivní dítě, které nikdy neuhlídáte, přestože jste mu stále v patách, musíte na to jít chytře!

Pádu z postele, okna nebo dalším zraněním zabrání drobné pomůcky, které nejsou ani nijak cenově náročné! Dobrým pomocníkem mohou být protiskluzové lepicí pásy, které můžete dát například do koupelny nebo do kuchyně, kde může vaše ratolest snadno uklouznout. Můžete je mít ale i na vaně, u sprchového koutu i na schůdkách nebo na stoličce pro dítě. K tomu můžete přikoupit ponožky s brzdnou gumou na chodidle, které umí pádu po uklouznutí zabránit!

Dítě je tvor zvídavý, a proto zkoumá vše, na co přijde! Dobré je proto pořídit bezpečnostní zábrany do zásuvek, aby do nich neposeda nestrčil prsty. Vhodné je mít i termostatickou baterii ve vaně nebo v umyvadle, která zabraňuje náhodné manipulaci s teplotou vody. Ta je nastavená na teplou, a pokud chcete mít vodu teplejší, musíte oddělat zarážku a otočit. S tím si váš potomek tak lehce neporadí.

Vhod mohou přijít i rozkládací ohrádky, kterými dítěti vytyčíte prostor. Často jsou roztahovací a můžete je použít na více rozměrů a snadno je složit. Mají také zamykatelný mechanismus, aby dítěti bránil v úniku. Ohrádku tak můžete použít u schodů, ale třeba i jenom v kuchyni, když vaříte, nebo když v bytě uklízíte.

Na rohy nábytku můžete pořídit speciální krytky, které mírní údery do hlavy. Ty jsou jedny z nejčastějších zranění dětí. Pozor musíte dát hlavně u oken. Někdo má zarážky, aby se pootevřené okno nedalo zcela otevřít. Můžete mít ale i zábranu zvenčí, takže když bude okno otevřené, zvídavec nevypadne.

Pokud dítě při spaní vyžaduje nějaké světýlko, nejlepší jsou LED lampičky. Mají třeba podobu zvířátka. Nedávejte jim žádná hřejivá světla, která mohou způsobit velkou paseku. U patrové postele mějte žebřík a dohled zajistí i audio nebo videochůvičky. S tímhle vším by vaše dítě mělo být více v bezpečí. Nezoufejte však, pokud si i tak přivodí nějakou maličkost, na kterou stačí maminčino pofoukání!

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008