Novým trendem jsou křesla a gauče v kuchyni

 Dům 
31. července 2017 10:01 / Marie Popelková
  7
📷
3 fotografie v galerii
Zútulněte si pohovkou prostor, ve kterém celá rodina tráví spoustu času. internet
Zapomeňte na židle u jídelního stolu a barové stoličky u kuchyňské linky. Do módy přišlo dávat do kuchyně gauče, křesla a pohodlné polstrované židle. Z čeho tato myšlenka vzešla a jaké jsou její výhody a nevýhody?

Lidé začali přesouvat nábytek z obývacího pokoje do kuchyně, stejného prostoru, ve kterém vaří a jedí. Možná je to vedlejší efekt kuchyní a obývacích pokojů navržených bez dveří, které by je oddělovaly. Tím se stírá hranice mezi oběma místnostmi. Gauče jsou důmyslným způsobem, jak oba prostory oddělit. Vzhledem k tomu, že přesné rozhraní pokojů je nejasné, z pohodlné pohovky se může okamžitě stát například snídaňový koutek.

Tím, že přidáme do kuchyně pár pohodlných křesel, také zútulníme prostor, ve kterém trávíme hodně času. Kuchyň už nebude jen místnost sloužící čistě pro přípravu jídla. Stane se z ní místo pro rodinu a přátelé, na kterém mohou společně vařit, jíst a odpočívat.

Nevýhodou je, že v kuchyni je hned všechno ušpiněné. Pokud nechcete mít pohovku nebo křesílka hned polité nebo zašpiněné jinými skvrnami, pořiďte si nábytek s povlaky na polštáře a sedáky, které se dají prát. Vhodné je také použít sprej, který odpuzuje prach a jiné nečistoty.

Také by bylo dobré nevolit příliš světlé barvy polstrování. Poohlédněte se spíše po tmavších barvách a materiálu, který je dobře omývatelný, kdyby se vám přece jen podařilo nábytek pocákat nebo jinak ušpinit.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod