Tři pravidla pro stále čistou kuchyň

 Dům 
06. srpna 2017 12:13 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
Jak nehromadit v kuchyni nepořádek a udržovat ji co nejčistší? internet
Říká se, že kuchyň je srdce a duše celého domova. Pořád je v ní hodně lidí, a možná proto se v ní hromadí kromě špinavého nádobí spousta dalších věcí. Z toho důvodu je nejspíš tak těžké udržet kuchyň pořád uklizenou. Máme pro vás tři tipy, které vám s tím mohou pomoct!

Jako první si doma zaveďte pravidlo, že nebudete na kuchyňskou linku pokládat nic, co na ni nepatří. Veškeré špinavé nádobí dejte rovnou do dřezu. Nechoďte s poštou do kuchyně, ale okamžitě ji roztřiďte a uložte na své místo. Zbavte se zlozvyku cokoliv „uklízet“ na linku a raději vše vracejte na své místo. Tímto způsobem se vám v kuchyni přestanou hromadit věci a úklid bude rázem mnohem jednodušší.

Pokládat něco vedle koše není to samé jako vyhodit to do něj. Neskladujte doma odpadky s úmyslem, že pak vše vynesete najednou. Akorát si budete doma hromadit nepořádek. Jakékoliv smetí vyhoďte rovnou do koše a jakmile bude plný, vyneste jej. Uvidíte, že se takto bude kuchyň zdát zase o něco čistší.

Navykněte si umývat nádobí každé ráno nebo každý večer. Pokud máte myčku, nádobí do ní vždy ráno nebo večer naskládejte. Pokud si zvyknete na tento každodenní rituál, už nikdy vám nádobí nebude z dřezu přetékat přes celou linku.

Zaveďte tato tři pravidla doma a dbejte na to, aby je všichni dodržovali. Uvidíte, že rozdíl se dostaví brzy a pořádek v kuchyni se vám bude udržovat daleko lépe!

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod