Jak ve vedrech pečovat o pokojové rostliny

 Dům 
07. srpna 2017 12:09 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
Potřebují pokojové rostliny v létě speciální péči? internet
Ve vysokých letních teplotách se obtížně přežívá nejen nám a našim mazlíčkům, ale také rostlinám. Ať už máte doma jen pár rostlinek, nebo velkou zahradu, dopřát jim v horkém létě vše co potřebují napomůže jejich spokojenému růstu a dlouhému životu.

Je zjevné, že rostliny potřebují v letních měsících více vody než obvykle. Proto častěji kontrolujte, zda není půda vysušená do hloubky. V případě, že byste zapomněli zalévat častěji, napište si upomínku na místo, které určitě nepřehlédněte.

Pokud máte klimatizaci, odstraňte květináče z míst, na která přímo fouká studený vzduch. Toto pravidlo platí i pro vaši kancelář. Klimatizace vzduch vysušuje a většině tropických rostlin foukání přímého studeného vzduchu na jejich listy příliš neprospívá.

Zvýšenou pozornost věnujte také jakýmkoliv známkám napadení škůdci. V letním období jsou k němu pokojové rostliny náchylnější. Jakákoliv pavučinka může být příznakem napadení. Pokud nějakou nákazu objevíte, okamžitě rostlinu oddělte od ostatních a začněte ji léčit.

Stírejte z rostlin prach. Když se usadí na listech, je pro rostlinu těžší absorbovat světlo, které je nezbytné k fotosyntéze. S létem se ve vzduchu objevuje spousta pylu a dalších částeček znečišťujících ovzduší, proto vaše rostliny jednou za pár týdnů otírejte navlhčeným hadrem, abyste se všech nečistot zbavili.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008