Tipy pro čištění kachliček a spár

 Dům 
20. srpna 2017 12:03 / Marie Popelková
  3
📷
3 fotografie v galerii
Jak zajistit, aby kachličky zůstaly co nejdéle co nejčistší. internet
Pokud máte kachličky v kuchyni, musíte počítat s tím, že se ušpiní každý den, protože tam všichni členové rodiny tráví spoustu času. Zde je pár snadných tipů, které lze dělat, aby kachličky a spáry zůstaly čisté, a tím pádem i déle vydržely.

Důležité je udržet vaši podlahu suchou. I když se vám vylije jen trocha vody, nebo upustíte kostku ledu, vždycky podlahu co nejdříve osušte. Voda může přitahovat nečistoty, které se potom vsáknou do podlahy. Dobré je také utřít podlahu dosucha, když skončíte s vytíráním.

Na místa, kterými procházíte nejčastěji dejte rohožky nebo koberečky. Zabráníte tak opotřebování kachliček. Můžete přidat kobereček také do kuchyně pod dřez, aby se do kachliček nevsakovaly cákance od vaření.

Vhodné je také pravidelně vysávat a odstranit tak z kachliček špínu a prach, než se zašlape do podlahy. Jestli máte domácí mazlíčky, určitě znáte chuchvalce jejich srsti, které se všude povalují.

Buďte opatrní s těžkým nábytkem. Jeho posouváním mohou vzniknout na kachličkách škrábance, ve kterých se potom bude držet špína. Pokud máte nábytek postavený na kachličkách, přidejte na jeho nohy plstěné nebo gumové podložky.

Když budete dodržovat tyto jednoduché tipy, vaše podlahy budou nejen lépe vypadat, ale také vám déle vydrží.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47