Jak na každodenní úklid pro přežití v garsonce

 Dům 
09. září 2017 12:01 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
I v jednopokojovém bytě lze uchovávat pořádek. Stačí jen dodržovat několik pravidel. internet
V malém bytě není dostatek prostoru, kam by se dal nepořádek schovat. Proto bydlení v jednopokojovém bytě vyžaduje udržování pořádku a čistoty. Na druhou stranu je toho zde obecně k uklízení méně. To znamená, že můžete úklid udělat součástí vaší denní rutiny a stát se jedním z těch lidí, kteří nemusí nikdy uklízet, protože uklízejí pořád.

Ke svým obvyklým ranním rituálům, ke kterým patří například čištění zubů a chystání se do práce, přidejte tyto dva následující. Všichni by si měli každé ráno ustlat postel. Obzvláště to ale platí pro ty, kteří bydlí v garsonce. Pokud vaše postel tvoří podstatnou část celého obytného prostoru, tím, že ji budete udržovat upravenou, se vám bude mnohem lépe uklízet všechno ostatní.

Předtím než vyrazíte do práce si nechte pět minut na posbírání věcí, které se v bytě válí a na vrácení drobnějších předmětů na místa, kam patří. Můžete tento rituál zařadit do kterékoliv části dne, když to ale uděláte ráno, po práci se budete moci vrátit do o něco uklizenějšího bytu.

Když ložnice tvoří samostatný pokoj, může vám projít, když budete nechávat nošené oblečení na židli u postele. Pokud váš byt ale tvoří pouze jedna místnost, začnete mít tendenci nechávat oblečení nejen na jakékoliv židli, ale prostě i na jakémkoliv povrchu. Proto si navykněte oblečení každý den odkládat buď zpátky do skříně nebo do koše na špinavé prádlo.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47