Oživte si své království starožitným nábytkem

 Dům 
03. října 2017 13:44 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
Starožitný nábytek mohou mít doma vaše babičky. internet
Potrpíte si na luxus a originalitu zároveň? Chcete to dát znát i ve vašem království, ať už bydlíte v rodinném domě nebo bytě? Pořiďte si nějaký kousek starožitného nábytku, který na sebe upoutá pozornost a oživí celou domácnost!

Nejvhodnější je použít zrenovovaný čalouněný nábytek z poloviny minulého století. Přesně takový mohou mít doma vaše babičky nebo prababičky, ale už se na nich podepsal zub času a dlouhá léta používání!

Takový nábytek se mnohdy dědí z generace na generaci, takže se může dostat i k vám. Je však potřeba ho dát zrenovovat k odborníkům, aby se potom mohl vyjímat ve vašem obývacím pokoji, pod lampou nebo u krbu!

K oblíbeným kouskům patří sofa nebo křesla s potahovými látkami s dekorem jemného proužku nebo kostek, nechybějí k tomu opěrky nebo široké sedáky. Uspějete ale i s křeslem, které se nazývá ušák. Můžete v něm číst, plést nebo prostě jen odpočívat.

Pohodlná jsou i kožená křesla s knihovnou. Tato kombinace představovala přímo ráj pro knihomoly, kteří v křeslech strávili hodně času. Odpoledne u svačiny se můžete posadit do křesílka k menšímu stolku. Narazit ale můžete i na další zajímavé kousky, a co s nimi provedete, to už záleží na vás. Fantazii se meze nekladou!

Témata: nábytek, křeslo, sofa
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008