Maličkosti, na kterých můžete během svátků ušetřit

 Dům 
15. listopadu 2017 18:08 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
Vánoce jsou za dveřmi, promyslete si rozpočet Shutterstock
Sváteční období už se kvapem blíží. Ať už je vánoční atmosféra jakkoliv kouzelná, stejným dílem může být pro spoustu lidí zároveň i stresující. Nakupování vánočních dárků, návštěvy příbuzných, úklid, výzdoba a vše okolo nás kromě spousty úsilí stojí i nemalé množství peněz.

Už teď můžeme přemýšlet nad způsoby, jak během svátečního shonu ušetřit. Tak, jako se nevyplácí jít nakupovat jídlo hladový a bez nákupního seznamu, stejné je to i se sháněním vánočních dárků ve spěchu a bez předchozího plánu. Když si uděláte seznam vánočních dárků, které se chystáte koupit, nezapomenete na nikoho důležitého, vyhnete se stresu a navíc neutratíte tolik peněz.

Když totiž vběhnete do obchodu pár dní před Vánocemi a koupíte něco, co si ani dopředu trochu nepromyslíte, zpravidla utratíte víc, než kdybyste šli koupit něco záměrně. Stejné je to i v situaci, kdy si něco narychlo objednáte online a musíte si tak připlatit za poštovné.

Také přestaňte kupovat dárky z povinnosti. Seznam lidí, kterým dáte vánoční dárky, nemusí zahrnovat úplně každého, koho znáte. Pokud se cítíte zavázání něco pro druhé udělat, pusťte se do něčeho, k čemu je potřeba menší rozpočet. Kolegům v práci například můžete přinést trochu domácího cukroví.

Kromě nákupu vánočních dárků lze ušetřit také na sváteční výzdobě vaší domácnosti. Zbavte se pocitu, že musíte v množství venkovních elektrických světýlek předehnat všechny sousedy v ulici. Promyslete, jaké množství světýlek je k líbivé dekoraci opravdu potřeba a jak dlouho je budete nechávat zapnutá. Projeví se to pozitivně na vašem účtu za elektřinu.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47