Tipy na nejkrásnější vánoční věnce. Vyrobte si je doma také

 Dům 
01. prosince 2017 10:00 / Kateřina Kofroňová
  0
📷
11 fotografií v galerii
Vánoční věnec je klasickým symbolem Vánoc Shutterstock
Na venkovní či vnitřní dveře, ale i do bytu si ho věší či pokládá téměř každý. Můžete si ho koupit, ale když si ho vyrobíte, budete z něj mít mnohem větší radost a ještě ušetříte.

Vyzdobit si o adventu byt či dům se chystá většina domácností. Vánoční věnec, který se zavěsí na dveře, je jednou z nejtypičtějších dekorací, která často zdobí nejen vstupní dveře až do tří králů. Pro inspirace se podívejte na konec článku do galerie.

Jehličnany a mašle

Nejčastěji jsou vidět věnce, které tvoří větvičky jehličnanů – nejčastěji jedlí nebo smrků. Korpus z větviček se dá koupit už hotový, nebo si můžete koupit slaměný korpus, okolo kterého větvičky obtočíte podle sebe. Je to ale vcelku zbytečná práce, protože to neuděláte o moc jinak. Vyplatí se to jedině v případě, že máte možnost si větvičky nastříhat a ušetřit tak nějaké peníze. Věnec se pak jen dozdobí mašličkami, rolničkami, ozdobičkami, zkrátka vším, co máte rádi.

Přírodní materiály

Stále více jsou vidět i věnce z materiálů, které s původními věnci nemají pranic společného. Pro základ takového věnce potřebujete slaměný nebo polystyrenový korpus, který se dá sehnat velice levně. Na ten pak stačí připevnit cokoliv, co si vyberete. Nejkrásnější věnce jsou z malých, ale i velkých šišek, skořápek od ořechů, kávových zrnek, šípků, nebo třeba i suchých těstovin mašliček. Takovému věnci už pak stačí jen látková stuha na dozdobení. Šišky navíc můžete použít i k dalšímu tvoření, tak si jich nasbírejte víc!

Korpus z drátů

Můžete si ale také koupit věnec z drátků, který je uvnitř dutý. Je vytvořena jakási kostra, kterou vy naplníte, čím chcete. Takový věnec je tudíž použitelný celoročně. Na Vánoce do něj můžete vložit ozdobičky nebo větvičky, ale využijete ho například i v létě, kdy do něj třeba naaranžujete květiny.

Vyšívání je in

Tato stará technika zdobení textilu se poslední dobou vrací do domácností. Vyšívání je jednoduché, naučí se ho každý, je trvanlivé a vypadá krásně. Zkuste si na jakoukoliv jednobarevnou látku načrtnout kruh a na něj nahoru například mašli (motiv je na vás) a pusťte se do toho. Uvidíte, jak netradičně a nádherně bude váš věnec vypadat.

Jde to i z papíru

Máte-li doma šikovné děti, které vás nenechají nic udělat a u všeho chtějí asistovat, přizpůsobte laťku jim. S menšími dětmi použijte klidně barevné papíry a vánoční věnec na kryté dveře od bytu, nebo na jejich vnitřní část přilepte. Buď ho jen vystřihněte a nalepte na něj mašle, ozdobičky a další dekorace, nebo ho pomocí barevné vaty nebo zmuchlaných hedvábných papírů či krepových papírů udělejte i plastický.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008