Přehlížená místa při úklidu, kterých si všimnou vaši hosté

 Dům 
29. listopadu 2017 12:01 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
Buďte připraveni přivítat příbuzné v uklizeném domově Shutterstock
Spousta lidí zvládá dopřát svým domovům pouze „všední úklid.“ Na pořádný úklid, kdy bychom vyčistili všechno do hloubky, většinou v našich zrychlených, zaneprázdněných životech nezbývá čas. Dalším důvodem je, že si během našeho rutinního úklidu některých špinavých míst ani nevšimneme.

Buďte si jisti, že během návštěv ve svátečním období, si vaši hosté nedokonalostí všimnou.

Když čekáme návštěvu, dáváme si na úklidu více záležet. Problém ale je, že některá místa zaručeně přehlížíme nebo jsme jim postupem času přestali věnovat pozornost. S velkou pravděpodobností vás vaši blízcí nebudou soudit za to, že u vás doma všechno nesvítí čistotou, ale jde poznat, že se tam bydlí. Stejně ale můžete toto předsváteční období využít k tomu, abyste vyčistili i místa, kterých si normálně nevšímáte. Zde je několik tipů na místa, která byste měli zkontrolovat.

Protože ve svém domově trávíte spoustu času, zvykli jste si, jakým způsobem jde cítit. To znamená, že si nejspíš ani nemůžete všimnout, jestli u vás doma nejde cítit něco, co každému nevoní. Zkontrolujte místa, která mohou nepříjemně zapáchat, jako je odpadkový koš v kuchyni, koupelna, a pokud máte domácího mazlíčka, tak i všechna místa, na kterých tráví hodně času. Také můžete váš domov před návštěvou pro jistotu provonět za pomocí vonných svíček nebo jiných voňavých dekorací.

Protože asi každý den neděláte celkový úklid ledničky, věci se v ní časem můžou svým způsobem „ztratit.“ Zápach je zřejmý, ale občas se zkazí nebo vytečou věci, které cítit nejsou a jsou pouze viditelné pro všechny, kteří si jdou do lednice pro něco k snědku. Jestli jste už ledničku nějaký čas neuklízeli a vaši hosté zůstanou na delší dobu, je ten pravý čas se do úklidu pustit.

Zrcadlo v koupelně je další místo, které přehlížíme, když spěcháme do práce v ranní ospalosti nebo se večer unavení ukládáme ke spánku. Než přijdou hosté, raději zrcadlo přeleštěte, aby na něm nezůstaly skvrny od zubní pasty nebo nějaké jiné nečistoty.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod