Sprchování bez potopy? Řešení je naprosto jednoduché

 Dům 
07. ledna 2018 08:47 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
Závěs udrží vaši koupelnu v suchu Shutterstock
Po každé sprše berete hadr do ruky a jdete vytřít mokrou podlahu? S kvalitním sprchovým závěsem už nemusíte. Aby vám však vydržet dlouhá léta, pravidelně ho perte.

Než se pustíte do nákupu, dobře si změřte prostor sprchového koutu. Podle rozměrů následně vyberete vhodnou závěsnou tyč. I správná délka závěsu bude hrát velkou roli. Vhodným výběrem si pojistíte, že nebudete muset po každé sprše vytírat podlahu. Závěs má být tak dlouhý, aby voda, která po něm při sprchování stéká, mířila do sprchové vaničky.

Jaký materiál?

V koupelnách narazíte nejčastěji na závěsy vyrobené z PVC. Výborně plní svoji hlavní funkci, jelikož jsou stoprocentně voděodolné, navíc jsou cenově snadno dostupné. Za závěs zaplatíte okolo sta korun. Při výběru ale raději sáhněte po dražším, který má větší gramáž. Jinak se vám bude závěs nepříjemně lepit na tělo vždy, když bude průvan. I tak musíte počítat s tím, že jakmile vám vypadne sprcha z ruky a namíří přímo proti závěsu, proud vody se přes něj dostane a koupelnu budete muset vytřít.

Naopak nejdražší jsou sprchové závěsy vyrobené z textilie. Připlatit si se ale v tomto případě vyplatí. Vysoká kvalita jde ruku v ruce s dlouhou životností. Vyšší gramáž zajistí, že se mokrý závěs nebude lepit na tělo. Textilní sprchové závěsy jsou z polyesterové tkaniny, která je velmi podobná běžným textiliím, ale je upravena tak, aby odpuzovala vodu. Cena se pohybuje přes pět set korun. Jak zařídit koupelnu a toaletu podle feng shui.

Závěs byste měli prát pravidelně, nejlépe každé tři měsíce, tím se zbavíte bakterií, skvrn a závěs nebude ničím cítit. Téměř všechny závěsy můžete prát v pračce, maximálně však na 40 stupňů Celsia. Pokud máte sprchový závěs, který se nedá prát, vydrhněte skvrny čisticím tekutým pískem. Nechte písek ještě čtvrt hodiny působit a závěs opláchněte vlažnou vodou. Při procesu používejte gumové rukavice.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod