Nový trend: Zaplavte si na zahradě po celý rok, ať už pálí slunce nebo sněží

 Dům 
09. ledna 2018 06:59 / Marcela Plachá
  2
📷
6 fotografií v galerii
Užijte si ten správný relax  Internet
Přemýšlíte o stavbě bazénu na vaší zahradě? Zvažte, zda se vám to vyplatí. Doba budování bazénu u rodinných domů je pryč. Bazény nahradily Aqua Trainery neboli Swim Spa. Koupat se v nich můžete po celý rok, ať už sněží nebo pálí slunce.

Venkovní bazény se v našich krajích dají využívat jen několik týdnů v roce. Většinou je v nich chladnější voda a vytápění je nákladné. Také potřebujete větší prostor na zahradě, kam bazén zakopete. Po zvážení těchto negativ vás napadne myšlenka na pořízení vířivky. Pro dospělé je to krásný relax, ale plavání dětem nenahradí. O vířivkách jsme psali zde.

Plavejte jako v řece

Na trhu jsou naštěstí Aqua Trainery, které kombinují výhody vířivky a bazénu s protiproudem dohromady. Jsou to vlastně menší bazény, které vám zajistí možnost plavání i na malé ploše, navíc si užijete i posezení s masáží. Pod vodou vytváří proud protáhlé trysky, které imitují přirozený tok vody jako v řece. Protiproud v Aqua Traineru je tak silný, že ho pro své tréninky využívají i profesionální plavci. Můžete plavat na místě, regulovat si intenzitu tréninku a rychlost protiproudu si nastavit až na 18 km/h. I při té nejvyšší rychlosti vám díky speciálně tvarované skořepině nebude žádná voda stříkat ven.

Tou nejlepší vychytávkou je zabudovaná vířivka, která je součástí celého systému. Můžete si krásně užívat masáž díky speciálním tryskám a zaplavat si, kdy se vám zachce. A to opravdu kdykoli. Díky tepelnému štítu jsou Aqua Trainery efektivně chráněny proti mrazu a udržují uvnitř teplo. Jsou navrženy tak, že vás bude stát udržení teploty jen několik korun denně. Proto vybírejte ty energeticky nejúspornější. Důležitou součástí je izolační fólie, která je umístěna mezi skořepinou a kabinetem, ta zvládá odvádět teplo zpět do Aqua Traineru.

Při výběru se zajímejte o výkonný filtrační systém

Před koupí se zajímejte i o systém čištění, který by vás mohl pěkně potrápit. Zkažená voda by vám radost určitě neudělala. Filtrace by měla zvládnout každých 15 minut vyčistit celý objem vody.

Odkrytí i zakrytí vám zajistí termokryt na ovládání

Aby byla vaše úspora energií co nejlepší, zhodnoťte také, jaký systém zakrytí zvolíte. Modrá bublinková folie, vám teplo nezadrží. Lepší je pořídit správný termokryt. Myslete také na to, aby vám udržel nejen teplo, ale abyste s ním zvládli sami manipulovat. Nejlepší volbou, kdy vám odpadne náročná práce s odkrytím či zakrytím, je termokryt s automatickým posuvem. Stačí vzít do ruky ovládání, a tak jako se vám otevřou vrata garáže, se sroluje celý termokryt. Nemusíte ho nikde pokládat, jen jeden stisk tlačítka a můžete skočit do vody.

Největší kouzlo má koupel právě v zimě, kdy je kolem vás mráz a z vody stoupá kouř. Sedíte v horké vodě, nechybí sklenička oblíbeného nápoje a vy se jen tak kocháte pohledem na zasněženou zahradu.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008