Jak oslavit první rok v novém domě? Jsou věci, na které byste neměli zapomenout

 Dům 
23. ledna 2018 14:42 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
Je třeba slavit, ale také plánovat  Shutterstock
Už je to rok, co jste se přestěhovali, ať už do nově postaveného nebo do zrekonstruovaného domu? Zde je několik tipů, jak se ohlédnout za minulostí, užít si přítomnost a připravit se na budoucnost ve vašem novém domově.

Následující tipy samozřejmě nemusí být striktně jen pro ty, kteří „bydlí“ rok. Můžete si zvolit jakékoli jiné výročí, které je zrovna před vámi, a projít následující tipy krok po kroku.

Sepište si seznam

Když se ohlédnete, vidíte za sebou spoustu práce. Při rozhodnutí pořídit si domek jste ale určitě počítali s tím, že práce na něm téměř nikdy úplně neskončí. Nezapomínejte na to, kolik dobře odvedené práce už máte za sebou. Stejně je ale dobré vědět, co je ještě v nejbližší budoucnosti potřeba udělat. Projděte celý dům místnost po místnosti a udělejte si seznam všeho, co potřebuje opravit, zrenovovat, dodělat nebo dokoupit. Spolu s tím si také můžete naplánovat, v jakém pořadí budete s prací pokračovat.

Zbavte se věcí, které nepotřebujete

Zkontrolujte, jak věci plní svoji funkci a buďte k sobě upřímní v tom, co jste za celou dobu bydlení „v novém“ nepoužili. Možná jste funkci některých šuplíků nebo skříněk nezvolili správně a lépe by se hodily k něčemu úplně jinému. Věci, které jste si přinesli z předchozího domova nebo v začátcích narychlo koupili, už mohly dávno přežít svoji užitečnost a potřebovaly by vyměnit za nové.

I pokud jste věnovali bezpečnosti při zařizování extra pozornost, nikdy není na škodu vše překontrolovat. Podívejte se, zda vaše elektronické spotřebiče nejsou nějak poškozené. Zbavte je prachu, zkontrolujte, jestli někde něco neteče. Zkrátka se ujistěte, že všechno funguje tak, jak má. Když už budete otírat spotřebiče, mrkněte i na vaše pomůcky k čištění. Pokud už jsou samy značně zaneřáděné, pořádně umyjte i je, aby byl úklid co nejefektivnější.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve