Chyby, kterých se dopouštíme při zařizování koupelny

 Dům 
29. ledna 2018 14:01 / Marie Popelková
  1
📷
3 fotografie v galerii
Koupelna by neměla jen hezky vypadat, ale také dobře sloužit svojí funkci Shutterstock
Koupelny jsou často využívané, musí perfektně fungovat a potřebují důkladné čištění. Naneštěstí je v nich ale spousta prostoru pro vytváření chyb, které vyústí v naprostý opak. Pokud jste se některé z nich ve vaší koupelně dopustili, je dobré o tom vědět a časem problém vyřešit a předejít zbytečným nepříjemnostem.

První chybou může být nepromyšlenost umístění jednotlivých věcí už při navrhování místnosti. Například se chystáte sprchovat, ale poblíž sprchového koutu není žádné místo, na které byste mohli pověsit ručník tak, aby zůstal suchý a nezmačkaný, dokud jej nebudete potřebovat.

Háčky jsou například až na druhé straně místnosti. Nebo nemáte po koupání příhodné místo, kam mokrý ručník pověsit, aby rychle uschnul. O tom, co dělat se zapáchajícími ručníky, jsme psali zde. Také se může stát, že nemáte kam odložit fén na vlasy, když si je sušíte.

I drobné změny mohou vše velmi usnadnit

Pokud vaše koupelna neslouží dostatečně efektivně a ztěžuje vám tak úkony, které v ní potřebujete dělat, je na čase provést alespoň drobné změny, jako je například rozvěšení několika háčků navíc. Nezáleží na tom, co děláte, vždycky byste měli mít dostatek místa na to, abyste měli věci kam na chvíli odložit.

Je třeba mít všechno kam uložit

Problém může být i s nedostatkem úložného prostoru. Jestli si zakládáte například na péči o pleť, měli byste mít v koupelně dostatek místa na všechny kosmetické prostředky, které k tomu používáte. Pořád ale v koupelně musí zůstat dostatek místa na kartáčky, zubní pasty, ústní vodu a další základní věci. Nepodceňujte tedy dostatek úložného prostoru.

Vybírejte jen voděodolné materiály

Chybou také je umisťovat do koupelny věci, které by mohla zničit voda. Není například příliš funkční, máte-li v koupelně tapety nebo zarámované papírové obrázky a další materiály, které by voda mohla poničit. Za roky, během kterých jsou takovéto předměty vystavené šplíchající vodě a páře, může dojít k nenapravitelnému poškození. Každá koupelna by měla mít také dobré odsávání, o tomto tématu jsme psali zde.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod