Pověšení závěsů vám pomůže vyřešit spoustu problémů v domácnosti

 Dům 
06. února 2018 11:58 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
Okna přitom nejsou jediným místem, kam je lze pověsit Shutterstock
Závěsy jsou mnohem užitečnější, než by se mohlo zdát. Jejich hlavní funkce je zřejmá – zakrýt okna, blokovat světlo a vytvářet soukromí. Využít je ale můžeme mnoha dalšími způsoby, které by vás možná ani nenapadly. Zde je několik problémů, kterých se můžete pověšením závěsů zbavit.

Kromě toho, že závěsy blokují světlo, mohou také doma udržet teplo. Když závěsy umístíte před dveře hlavního vchodu, zvolíte elegantní způsob, jak zabránit průvanu a zároveň udržet vevnitř ohřátý vzduch.

Přidejte úložný prostor

Garnýže lze efektivně využít i bez závěsů k přehlednému skladování věcí. Šikovné je například pověsit ji do skříňky pod kuchyňský dřez a zavěsit na ni čistící prostředky. Také dobře funguje připevnit jednu nad kuchyňskou linku a nasunout na ni roli s papírovými utěrkami, alobalem nebo pečícím papírem podle toho, co nejčastěji používáte.

Zkrášlete nevzhledné koutky

Nikde není psáno, že kouty domu, které slouží pouze jako úložný prostor nebo je v nich třeba umístěna pračka nebo kočičí záchod, nemohou zároveň také vypadat hezky na pohled. Když je zrovna nepoužíváte, stačí přes ně přetáhnout závěs s nějakým pěkným vzorem. Takto nemusíte například mít kyblík a mop na vytírání pořád na očích. Tento způsob je ideální, pokud je místnost rozdělená a má plnit více funkcí.

V některých případech můžete také hezkým závěsem nahradit zašlé, staré dveře nebo dvířka u skříněk. Zbavíte se nehezké části nábytku a obohatíte si interiér něčím neokoukaným. Taková výměna je snadná, a navíc vás ani nebude skoro nic stát.

Dopřejte si soukromí

Jestli máte spolubydlící, můžete si pokoj rozdělit závěsem. Není to stejné jako mít mezi sebou zeď, ale možná budete překvapeni, jak dobrou iluzi soukromí látka dokáže vytvořit. I když spolubydlící nemáte, můžete si doma závěsem kousek místnosti oddělit, a získat tak například klidné místo na čtení, ve kterém vás nikdo nebude rušit.

Pokud příliš nefandíte závěsům, zde jsou další tipy, jakým způsobem lze místnost rozdělit.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve