Tipy pro zařizování malé ložnice

 Dům 
27. února 2018 12:22 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
I do malé ložnice můžete vměstnat dostatek úložného prostoru a věcí, které ji zkrášlí Shutterstock
Najít vkusný design, který by zároveň zázračně přidal nějaký úložný prostor do maličké ložnice, není vždy snadné. Vyplatí se zapojit trochu fantazie a kreativity, aby vaše ložnice, i když je malá, dobře vypadala a zároveň v ní byl dostatek místa na ukládání věcí.

Zvolte nábytek, který slouží více účelům

Vyplatí se pořizovat si multifunkční nábytek. Skvělá je například postel s vestavěnými poličkami nebo skříňkami, do kterých můžete uložit třeba ložní prádlo, jakékoliv oblečení, deky nebo knihy.

Protože každý kousek zdi je cenný a potřebujete jej zaplnit převážně poličkami, dejte si práci a sežeňte takové, které budou sloužit zároveň jako ozdoba a vynahradíte si tím to, že už vám nezbyde moc místa na pověšení obrázků nebo fotek. Při troše šikovnosti najdete poličky nejrůznějších tvarů a barev tak, aby vám ladily se zbytkem ložnice.

Místnost lze opticky rozdělit

Pokud například stejnou místnost používáte jako obývací pokoj i ložnici, můžete využít knihovnu nebo šatní skříň zároveň i jako zeď, která vizuálně obě místnosti oddělí. Tímto způsobem si vymezíte prostor na spaní a kdybyste třeba měli návštěvu, můžete ji uložit do postele a za zdí z nábytku si číst, aniž byste rušili spánek vaší návštěvy.

Skříň zabírá moc místa

Zvažte pro skladování oblečení pouze tyčový věšák, který namontujete jako garnýž, nebo jej také můžete spustit ze stropu. Vznikne spousta úložného prostoru na oblečení, a zároveň ušetříte místo na zemi. Na podlahu pod věšák ještě můžete umístit další skříňky.

Pečlivě vybírejte i lampičku

Co se týče osvětlení, sáhněte po lampičce, která se dá jednak připevnit na stěnu opět proto, abyste ušetřili místo na zemi, a jednak takovou, kterou můžete libovolně ohýbat a štelovat. Tím pádem vám nezabere moc prostoru a vždycky budete mít dostatek světla pávě tam, kde ho budete potřebovat.

Zde si můžete přečíst, jakých chyb byste se měli při zařizování ložnice vyvarovat.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod