Zásady péče o filodendron srdcolistý, kterou zvládne každý

 Dům 
06. března 2018 11:09 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Rostlina, která dobře vypadá a péče o ní je zároveň jednoduchá Internet
Tato odrůda filodendronu je vhodná pro ty, kterým všechny předchozí pokusy o pěstování květin skončily neúspěchem. Nejen, že je jednoduché postarat se o to, aby zdravě rostl, navíc má také hned několik odstínů, ze kterých můžete vybírat. Zde je několik zásad, jak se o něj starat.

Požadavky na světlo

Jedním z aspektů přizpůsobivosti filodendronu je, že se mu dobře daří i při nízkém příjmu slunečních paprsků. Rostliny, kterým se bude dostávat dostatek nepřímého slunečního záření, porostou rychleji a budou produkovat více listů. Neměli byste je umisťovat na přímé světlo.

Potřeba vody

Filodendrony lze pěstovat v hlíně i ve vodě. Rostliny, které jsou zasazené do půdy, byste měli zalévat, když je polovina hlíny suchá. Jako u mnoha dalších rostlin, žluté listy značí, že rostlinu přeléváte a hnědé listy znamenají, že má rostlina vody nedostatek. Když jsou listy filodendronu povadlé, poznáte, že je čas jej zalít.

Daří se jim rovněž v květináčích, ve kterých je pouze voda. Sledujte hladinu vody pozorně, protože filodendron ji může vypít rychleji, než byste možná očekávali. Je dobré vědět, že když už si rostlina jednou zvykne žít buď ve vodě nebo v půdě, nedělá jí dobře přesazení do druhého elementu.

Sázení a přesazování

Pro filodendron bychom měli vybírat hlínu, která je dobře provzdušněná a snadno odvádí vodu. Přesazovat je dobré každé dva až tři roky. Menší květináč do té doby filodendronu prospívá, protože zabraňuje tomu, abychom ho přelévali. Květináče by měly mít vespod díry, aby voda měla kam odtékat. Když na dno dáte kamínky, zabráníte tomu, aby rostlina plavala ve vodě.

Největší nevýhodou je jedovatost

Pozření jakékoliv části rostliny, ať už zvířetem nebo člověkem, může způsobit mnoho nepříjemností, jako je pálení a opuchnutí rtů, jazyka a krku, zvracení a průjem. Kontakt s mízou rostliny může způsobit podráždění kůže. U zvířat se příznaky projevují bolestí a opuchnutím tlamy a jazyka, slintáním, zvracením nebo problémy s polykáním. Buďte tedy opatrní a umístěte rostlinu z dosahu vašich dětí i domácích mazlíčků. Zde je několik dalších rostlin, kterým se daří i při nedostatku světla.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47