Kde máte v domácnosti největší špínu? Přesvědčte se sami

 Dům 
14. března 2018 10:18 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Zdrojem bakterií a plísní může být kartáček na zuby Shutterstock
I když dbáte na pořádek a týden co týden chodíte doma s vysavačem, mopem i hadrem, stále se najdou místa, kde se drží špína! I když se to u vás mnohdy leskne, že by se z podlahy dalo jíst, na některé věci se zapomíná!

Jedním ze zapomenutých míst je odkapávač na nádobí. Přestože talíře, příbory i sklenice drhnete co chvilku a odkapávač máte málokdy prázdný, samotné odkládací ploše věnuje čas málokdo. V odkapávači je přitom mokro, takže je to přímo ráj pro bakterie a plísně. Proto je potřeba ho alespoň jednou za týden důkladně umýt!

Sprchový závěs

Vlhkost je dobrým prostředím pro bakterie a plísně a platí to také pro sprchový závěs v koupelně. Ve sprše stráví každý člen rodiny minimálně pár minut a závěs zachytává vodu i se všemi nečistotami, které ze sebe člověk po celém dnu smývá. Závěs se ale pak pouze odtáhne nebo zatáhne a pozornost se mu nevěnuje. Přitom je potřeba ho umývat nebo také prát!

Bakterie a plísně se množí i v kartáčku na zuby. Není potřeba ho jen často měnit, ale také dezifikovat. Obdobné je to s houbou na mytí těla nebo s houbičkami na mytí nádobí. Není dobré, když je budete používat dlouho. Měli byste je často měnit.

Dalším místem, kde se hromadí bakterie, je odpadkový koš. Do něj se dává odpad, zbytky jídla nebo různé nečistoty. Sice je v něm sáček, ale jenom to nestačí. Koš musíte pravidelně umývat a dezinfikovat. Jinak bude i zapáchat!

Problémem může být i hřebínek nebo kartáč na vlasy. Často v něm zůstávají vlasy nebo gel a podobné věci. Je potřeba se jich jednou týdně zbavit a hřeben umýt v teplé vodě i šamponem. Při úklidu umývejte i kliky, na které sahá spousta lidí.

Mobil i ovladač

Čisticími ubrousky otírejte taky mobilní telefon nebo televizní ovladač. A v konečném důsledku nezapomínejte ani na pokojové rostliny, na kterých se drží prach! Jak řešit nepořádek v bytě jsme psali zde.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod