Jak na okna? Pudink zahoďte a pořiďte si něco jiného, radí profíci

 Dům 
19. března 2018 08:43 / Marie Popelková
  2
📷
4 fotografie v galerii
Stěrka v ruce by při mytí oken měla výrazně pomoci Shutterstock
Na mytí oken existuje nespočet babských receptů. Ať už používáte noviny s okenou, pudink ve vodě nebo okna drhnete silonkami, někdy je prostě lepší využít nejnovější trendy a poznatky.

Snad nikdo na světě nemiluje umývání oken. Pro většinu hospodyněk je tato činnost spíš jen nutné zlo a dosáhnout oken bez šmouh se často jeví jako nemožný úkol. Jak ho zvládnout za pět minut, jsme psali zde

Profesionálové v oblasti úklidu radí vykašlat se na babské rady typu "přidej pudink do vody" nebo "lešti silonkami" a jako základ považují jednu věc. Stěrku. Kromě ní je potřeba také další houba známá jako "rozmývač". 

Na mytí je lepší než jar použít saponát určený přímo na mytí oken, který dokáže zabránit ulpívání nadměrné špíny na oknech. 

Začíná se zvenku

Začít se musí zvenku rámy oken. Ty bývají obvykle z venkovní strany nejšpinavější a je dobré otřít je ještě před samotným mytím skel, aby se špína z nich zbytečně nerozmazávala všude kolem. Je potřeba se zbavit také prachu na žaluziích. 

 A teď přijde na řadu "rozmývač", který namočíme a přetřeme jím okno tak, aby na něm zůstala mokrá pěna. Právě pěnu pak krásně stěrkou stáhneme odshora až dospodu tak, abychom odstranili co možná největší množství pěny najednou. 

Udržovat čistou stěrku

Stěrku je třeba udržovat maximálně čistou. Po každém „táhnutí“ po skle je dobré ji očistit samostatným hadříkem. A pokud ji pustíme z rukou, tak se guma stěrky nesmí ničeho dotýkat. 

Práce s ní je ale nesrovnatelně rychlejší než s hadrem, novinami či silonkami. A výsledek stojí za to!

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve