Čistší vzduch můžete dýchat i doma. Stačí dodržovat tato pravidla

 Dům 
15. dubna 2018 10:47 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Díky čistému vzduchu se vám bude doma lépe dýchat Internet
Doma nám kvalitu vzduchu kazí chlupy našich domácích mazlíčků, plísně, špína a další miniaturní částice. Všechny tyto věci mohou mít v dlouhodobém důsledku vliv na naše zdraví. Se špatným vzduchem mohou například souviset bolesti hlavy nebo únava. I z tohoto důvodu se vyplatí doma dýchat čistější vzduch.

Nemusíte zrovna trpět alergiemi, abyste mohli těžit z čistého vzduchu ve vaší domácnosti.

Vyčistěte vzduchotechniku

První věc, kterou můžete udělat za účelem dýchaní mnohem čistšího vzduchu, je vyčištění veškeré vzduchotechniky, všech průduchů a ventilace, kterými se dovnitř vzduch dostává. Zároveň s tím vylepšíte funkčnost vytápění a ochlazování vašeho domova. Špína všeobecně zhoršuje kvalitu a efektivitu. Také nebude potřeba tak často utírat prach.

Vyměňte filtry

Pokud doma používáte klimatizaci, vyměňte vzduchové filtry. Bývá doporučováno měnit je na začátku každé sezóny. Jestli máte mazlíčky nebo trpíte alergiemi, měňte je každý měsíc. Vylepšíte kvalitu vzduchu, ale také ušetříte peníze, protože snížíte účet za elektřinu.

Pravidelně měňte a čistěte povlečení

Příliš dlouho používané prostěradlo a povlečení na peřiny a polštáře může značně negativně ovlivňovat kvalitu vzduchu v ložnici. Ideální je měnit je každý týden, abychom se zbavili roztočů a dalších alergenů, které se v látce hromadí, zatímco spíme.

Vyhněte se voňavým produktům

I když vonné svíčky a další produkty, které mají za úkol provonět domácnost příjemně voní, pro zdraví, a především naše plíce, nejsou příliš dobré. Balení voňavých produktů totiž často obsahuje různé toxické chemikálie, jako je například benzen a toluen, nebo další škodlivé látky. Jestli si chcete domov provonět neškodně, natrhejte nebo kupte květiny nebo zvolte nějakou jinou přírodní variantu. Pokud máte problém s tím, že doma máte vzduch suchý, zde je tip, jak jej vyřešit.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve