Na jarní úklid není nikdy pozdě. Takto jej hravě stihnete ještě dnes

 Dům 
17. dubna 2018 12:42 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Jarní úklid nekončí u vchodových dveří Internet
Každý rok nám první hezké počasí na jaře připomene, že náš domov nemusí končit u vstupních dveří. Naše dvory, terasy, zahrady a vjezdy jsou také součástí našeho domova. Zde je několik tipů, jak zahrnout do jarního úklidu také tyto prostory, a to i v případě, pokud byste měli pocit, že na ně nemáte čas.

Nezapomínejte při úklidu na tuto hranici mezi vnějškem a vnitřkem. Čím víc uklizeného prostoru, tím víc místa, ve kterém si budete připadat příjemně a budete v něm chtít trávit čas. Nejprve se rozhodněte, kolik času jste ochotni tomuto typu úklidu dnes věnovat. Potom už zbývá jen se pustit do práce.

Pokud máte celý den

Jestli jste schopni vyhradit si na úklid celý den, začněte s čištěním, nebo jestli je potřeba i s opravováním a opětovným natíráním zahradního nábytku. Pokud jste měli nábytek na zimu uklizený a zabalený, vybalte ho a zkontrolujte. Promyslete, jestli je všechno v pořádku, jestli něco potřebuje opravit nebo pořádně vyčistit. Co je potřeba udělat záleží na stavu, stáří a materiálu nábytku. Na nic nečekejte a začněte.

Jarní úklid je také skvělý čas na to, abyste znovu namořili nebo natřeli váš starší dřevěný nábytek. Kousky, které zůstávají venku, musí vydržet nápor slunce, deště a na začátku zimy také sněhu. Pokud si ale najdete čas, abyste se o ně pravidelně starali, vydrží věčnost.

Pokud máte jednu hodinu

Jestli nemáte víc než hodinu, přesaďte rostliny. V případě, že vaše rostliny přežily zimu, je načase oplatit jim to trochou lásky a péče. Potřebují čerstvý substrát plný živin a o něco větší květináč, aby měly kořeny prostor růst.

Nemáte-li víc než deset minut

I jestli máte jen několik minut, pořád máte šanci alespoň trochu pohnout s úklidem. Popadněte hadr a přípravky na čištění a vyčistěte vchodové dveře. Nezapomeňte na rám a práh. I kdybyste měli ještě méně času, můžete alespoň vyprášit rohožku. Pokud máte naopak času víc, zde jsou další tipy, na úkoly, které můžete stihnout ještě dnes.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod