Domácí práce, které byste neměli vynechávat, i když nestíháte

 Dům 
06. května 2018 11:02 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Co si nemůžeme dovolit vynechat, i když nás tlačí čas Shutterstock
Tlačí vás čas? Nestíháte? Nezvládli jste dokončit svůj seznam s domácími pracemi na sobotu nebo neděli ráno? Kdykoli máte extrémně nabitý týden a nic nestíháte, nedovolte, aby se vám domácí práce nahromadily. Udržujte doma pořádek tak, že správně zvolíte, které domácí práce musíte vždycky zvládnout a které si můžete dovolit občas vynechat.

Vždy ustelte postel

Když stlaní postele zařadíte mezi své pravidelné ranní rituály, pomůže vám to lépe nastartovat den. Dobrý pocit budete mít i odpoledne, až se vrátíte z práce a uvidíte svoji postel úhledně ustlanou. Taková drobnost jako poskládání peřin a uložení je na své místo dokáže celé místnosti dodat dojem uklizenosti a čistoty. Z těchto důvodů patří stlaní postele mezi domácí práce, které byste neměli nikdy vynechávat.

Nezapomeňte na nádobí

Špinavé nádobí je nepříjemnost, která může rychle přerůst do obrovských rozměrů. Stačí místo umytí nádobí, které zrovna potřebujeme, použít to čisté z poličky, a už si dvojnásobíme práci, která nás v blízké budoucnosti čeká. Zkuste si zvyknout nádobí umýt, jakmile jej použijte. Tímto způsobem na vás nebude pokaždé ve dřezu čekat hora špinavého nádobí.

Posbírejte špinavé oblečení

Je v pořádku, pokud čas od času vynecháte praní, když vás tlačí čas. Co byste ale neměli zanedbávat nikdy je naplnění koše se špinavým prádlem. Když se okolo povalují několikrát použité ručníky a oblečení, které jste měli na sobě, místnost vypadá mnohem špinavěji, než ve skutečnosti je.

Rychlý úklid kuchyňské linky

Ať už k utírání kuchyňské linky používáte obyčejné utěrky, hadříky z mikrovlákna nebo si vyrábíte vlastní domácí čistící prostředky, vždycky zkuste zvážit rychlé očištění plochy, na které jste zrovna pracovali. Předejdete tak tomu, aby skvrny zasychaly a tím pádem si ušetříte práci v budoucnu. Stačí rychlé setření linky a celá kuchyň bude rázem vypadat čistěji a uklizeněji. Zde je několik dalších tipů, jak uklidit, když nestíháte.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve