Levné, ale stylové nápady, jak oživit koupelnu

 Dům 
16. května 2018 13:25 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Nebojte se být originální Shutterstock
I když se může na první pohled zdát, že koupelna je ta nejméně inspirativní místnost, kde je minimální možnost pro designové vychytávky, opak je pravdou. Protože koupelny jsou většinou malé místnosti, jakákoliv malá změna může celý prostor výrazně oživit.

Pořiďte si do koupelny tác

Nejsnazší způsob, jak v koupelně zorganizovat veškeré kosmetické produkty, je vystavit je na tác.  Rázem bude vše působit sjednoceně a uklizeně. Můžete vybrat tác výrazné barvy nebo vzoru, abyste změnu ještě více podtrhli. Pokud máte mramorové povrchy, vyhněte se dřevěnému tácu. Zůstávaly by po něm skvrny.

Hledejte doma

Nejekonomičtější změna spočívá v tom, že do koupelny přesunete kousek nábytku, který už někde jinde v domě máte. Koupelny se nemusí vždy skládat jen z umyvadla, sprchového koutu a poliček. Zapojte fantazii a přidejte třeba atypickou prosklenou skříň a uložte do ní ručníky. Původně noční stolek se může hodit třeba na rozložení svíček k romantické koupeli nebo odkládaní knížek, pokud si ve vaně rádi čtete. Možností je spousta. Zkuste být originální.

Přidejte barvy

Koupelna je skvělé místo pro hru s barvami, protože je můžete snadno vyměnit, když se vám okoukají. Například jasně modrá barva by mohla na skříňkách v kuchyni působit poněkud křiklavě. Na menším prostoru v koupelně se ale naopak může skvěle vyjímat.

Zaměřte se na textil

Koberečky v koupelně používáme hlavně proto, aby nás od studených dlaždic nezábly nohy. To ale neznamená, že musí být nudné. Osvěžte vzhled koupelny tak, že se zaměříte na textil. Sáhněte po nečekané možnosti. Vyberte zajímavý vzor nebo materiál. Vždycky při tom ale dávejte pozor, aby byl kobereček dostatečně tenký na to, aby rychle uschl a dal se pohodlně vyprat.

Závěs může sloužit jako umění

Kvůli vlhkosti v koupelně není příliš vhodné věšet do ní obrazy. Můžete si to ale vynahradit tím, že vyberete sprchový závěs, který bude vypadat jako umělecké dílo. Tato možnost je vhodná také pro podnájemníky, kteří se nechtějí pouštět do malování, ale chybí jim doma pestré barvy. Pokud se chcete pustit do větších renovací, zde je několik tipů, jak na to.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve